Eltörölné az oroszellenes szankciókat az új osztrák kormány

0

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ausztria új kormánya aktív lépéseket tesz Európában annak érdekében, hogy az Oroszországgal szemben az ukrán válság miatt bevezetett szankciókat feloldják, valamint csökkentené a Nyugat és Oroszország között kialakult feszültséget – derült ki a TASZSZ hírügynökséghez került osztrák kormányprogramból.

- Hirdetés -

Ausztria semlegessége egy olyan alapvető tényező, amelyet minden nemzetközi megállapodásnál figyelembe kell venni. Az állam nemzeti érdekei közé tartozik a globális politikában való részvétel. Ausztria, mint történelmi kapocs, aktív helyszín kell, hogy legyen a Nyugat és Kelet közötti párbeszédnek, kialakítja majd az enyhülés politikáját Oroszország és a Nyugat között – olvasható az ‘Együtt. A mi Ausztriánkért’ elnevezésű programban.

Célunk a pozitív együttműködés a kontinensünkön. Ausztria aktívan fellép a feszültségek enyhítése érdekében, amely különösen az ukrán válság során jelentkezett és az európai szellemiségben hozzá kapcsolódó szankciók ellen és erőfeszítéseket teszünk az Ukrajnában és körülötte kialakult konfliktus megoldásáért.

Az új osztrák kormánykoalíció két pártjának vezetője, Sebastian Kurz, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke, kancellárjelölt és Heinz-Christian Strache, az Ausztria Szabadságpártja (FPÖ) vezetője, az alkancellári tisztség várományosa szombat délután a bécsi Kahlenberg hegyen bemutatták a koalíció programját, és ismertették a kormány személyi összetételét.

- Hirdetés -

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet