Több mint 1 millió drukkert várnak Moszkvába az oroszországi foci-vb idején

Több mint egymillió futballdrukkert várnak az orosz fővárosba a jövőévi labdarúgó-világbajnokságra – közölte a város turisztikai és sport részlegének vezetője a TASZSZ hírügynökséggel.

Alekszej Tihnyenko elmondta, hogy sokan már lefoglalták szálláshelyüket, akik Moszkvát választották elsődleges úti céljuknak, ahonnan majd elutaznak a többi vb mérkőzésnek is otthont adó városba. Hozzátette, hogy a világbajnokság idején több mint egymillió focidrukker érkezésére számítanak Moszkvában.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz hatóságok korlátozták a szállodai árakat a vb idejére, tehát nem emelkedhetnek jelentősen a hotelárak a sportesemény időszakában.

A városi tisztviselő elmondta, hogy Moszkvában több mint 1000 szálloda található, összesen 63 000 szobával. Egy átlagos turista 3-4 napot tölt az orosz fővárosban.

Az alacsonyabb kategóriájú hostel szállások további 163 000 ember befogadására képesek Moszkvában és nem beszéltünk még az egyéni lakáskiadókról.

A 2018-as FIFA világbajnokságot június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Akár ez is tetszhet