The news is by your side.

Putyin találkozik Orbán Viktorral a budapesti Judo Világbajnokság megnyitóján

52

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Budapestre látogat, ahol Orbán Viktor meghívására részt vesz a magyar fővárosban megrendezésre kerülő 31. Dzsúdó Világbajnokság megnyitóján.

- Hirdetés -

A Kreml sajtószolgálata csütörtökön megerősítette, hogy a tervek szerint munkamegbeszélést is tart az orosz államfő és a magyar kormányfő – írja a TASZSZ hírügynökség.

Tóth László a Magyar Judo Szövetség elnöke augusztus 17-én úgy nyilatkozott, hogy meghívták Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnököt az augusztus 28-i Judo Világbajnokság megnyitóünnepségre.Hozzátette, hogy az orosz államfő meghívóját a Nemzetközi Judo Szövetség küldte, amelynek tiszteletbeli elnöke Vlagyimir Putyin.

A 2017-es Judo Világbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre augusztus 28 és szeptember 3 között.

- Hirdetés -

Vlagyimir Putyin

Közben Debrecen díszpolgári címet adott az orosz elnöknek

A honlapján adta hírül a Debreceni Egyetem, hogy díszpolgári címet adományoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Az indoklás szerint azért, mert Oroszország jelentős szerepet szán az univerzitásznak a Paks2 beruházásban. Idén júniusban írta alá a felsőoktatási intézmény és a Paksi Atomerőmű bővítésének fővállalkozója, a Roszatom, hogy az egyetem részt vesz a szakemberutánpótlás-képzésben. Putyin díszpolgári címét az egész egyetemi szenátus támogatta.

Keress pénzt

Ez is érdekelhet