Írjon nekünk

Oroszország 9 milliárd dollárnyi kötvény kibocsátására készül a következő három évben

A megjelenés óta

-

Oroszország a 2018-2020-as időszakban évi 3 milliárd dollárnyi hitelhez akar jutni a globális tőkepiacokon – jelentette ki Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter csütörtökön Moszkvában.

A pénzügyi tárca júniusban sikeres eurókötvény-kibocsátást hajtott végre, 3 milliárd dollár értékben.

A csütörtöki kormányülésen Sziluanov azt közölte, hogy az államháztartási hiány 2018-ra 1,6 százalékra csökken. A miniszter javasolta, hogy jövőre egységesen 2 százalékkal csökkentsék a kiadásokat és ezáltal egy 77 milliárd rubeles (több mint 335 milliárd forint) tartalékot hozzanak létre. Az orosz államadósság a GDP 12,9 százaléka volt a múlt év végén.

Oroszország júniusban 1 milliárd dollár értékben kiadott, 10 éves kötvényeinek hozama évi 4,25 százalék, a 2 milliárd értékben kiadott 30 éveseké pedig 5,25 százalék volt.

Az orosz pénzügyminisztérium korábban azt közölte, hogy idén 3 milliárd euróért tervez új kötvényeket piacra dobni és 4 milliárd dollárért lejáró adósságpapírokat újakra cserélni.

A kötvények iránti kereslet elérte a 6,6 milliárd eurót.

A kötvényelhelyezés szervezője, a VTB Capital szerint a kötvény vásárlóinak nagy része külföldi, elsősorban amerikai befektető volt, de voltak európai és ázsiai vevők is.

Oroszország tavaly májusban bocsátott ki először devizakötvényt – 1,75 milliárd dollárnyi 10 éves papírt – azóta, hogy nemzetközi pénzügyi szankciókkal sújtották miután újraegyesült a Krím félszigettel. Előzőleg 2013 szeptemberében adott el utoljára kötvényeket külföldön, akkor 7 milliárd dollár értékben. MTI

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Oroszországban mintegy 2,6 millió illegális bevándorló tartózkodik

A megjelenés óta

-

Írta:

Mintegy 2,6 millióra tehető az Oroszországban tartózkodó illegális bevándorlók száma – jelentette ki Alekszandr Gorovoj orosz belügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Gorovoj szerint az illegális bevándorlás csökkenő tendenciát mutat Oroszországban, és az orosz belügyi szervek lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. A helyettes tárcavezető elmondta, hogy eddig kétmillió, törvénysértést elkövető külföldi állampolgárt tiltottak ki az országból.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos májusban 8-10 millió illegális bevándorlóról beszélt, akiknek jelenléte szerinte szociális feszültségekhez és a beutazók jogaival való visszaéléshez vezetett.

Az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia decemberben közzétett felmérése szerint a tavalyi év második felében, kétéves szünet után újból tömegessé vált a vendégmunkások, túlnyomórészt az idénymunkások beáramlása, számuk szeptember végén elérte 10,4 millió főt. A legtöbben, 8,8 millióan a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkeztek.

A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba munkavállalás céljából, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. MTI

Tovább olvasom

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017