Írjon nekünk

Orosz jegybankelnök: harmadik negyedéve növekszik az orosz gazdaság

A megjelenés óta

-

Oroszország gazdasága immár harmadik negyedéve növekszik – jelentette ki Elvira Naibullina, az orosz központi bank elnöke hétfőn az Állami Dumában.

Naibullina szerint a Bank Rosszii az alacsony infláció biztosítását tartja fő feladatának, aminek kedvező hatását a magánszektor már megérezte és megkezdte a beruházások növelését. Kijelentette, hogy a rubel lebegő árfolyamára való áttérés a kezdeti nehézségek ellenére kedvező hatást gyakorolt a gazdaságra; az olajár 2016-ban bekövetkezett jelentős csökkenése ellenére a pénzügyi stabilitás mutatói a normális keretek között maradtak.

Mint mondta, a nem banki pénzügyi szervezetek szerepe növekedni fog az orosz gazdasági növekedésnek a beruházási modellre való áttérésével. Szavai szerint az orosz központi bank, más ország szabályozóihoz hasonlóan tanulmányozza a nemzeti kriptodeviza bevezetésének lehetőségét.

Beszámolója szerint a Bank Rosszii kedvező gazdasági helyzet esetén, a jelenlegi mintegy 400 milliárdos szintről hosszú távon 500 milliárd dollárra kívánja növelni nemzetközi tartalékait. A központ bank ezen tartalékokat 2014 tavaszán kezdte el aktívan költeni a rubel devalvációja miatt, ezek szintje az év elejei 510 milliárd dollárról novemberig, a lebegő árfolyam bevezetéséig, 428 milliárd dollárra csökkent.

Az orosz parlament alsóházának pénzügyi bizottsága hétfőn támogatásáról biztosította Naibullinának egy második ciklusra való kinevezését. Az Állami Duma pénteken dönt majd a bankelnök Vlagyimir Putyin elnök által javasolt megerősítéséről. MTI

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Oroszországban mintegy 2,6 millió illegális bevándorló tartózkodik

A megjelenés óta

-

Írta:

Mintegy 2,6 millióra tehető az Oroszországban tartózkodó illegális bevándorlók száma – jelentette ki Alekszandr Gorovoj orosz belügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Gorovoj szerint az illegális bevándorlás csökkenő tendenciát mutat Oroszországban, és az orosz belügyi szervek lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. A helyettes tárcavezető elmondta, hogy eddig kétmillió, törvénysértést elkövető külföldi állampolgárt tiltottak ki az országból.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos májusban 8-10 millió illegális bevándorlóról beszélt, akiknek jelenléte szerinte szociális feszültségekhez és a beutazók jogaival való visszaéléshez vezetett.

Az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia decemberben közzétett felmérése szerint a tavalyi év második felében, kétéves szünet után újból tömegessé vált a vendégmunkások, túlnyomórészt az idénymunkások beáramlása, számuk szeptember végén elérte 10,4 millió főt. A legtöbben, 8,8 millióan a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkeztek.

A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba munkavállalás céljából, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. MTI

Tovább olvasom

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017