Az orosz biztos pártválasztók 82 százaléka Putyinra szavazna

0

Az orosz szavazók 66 százaléka azt szeretné, ha 2018 után is Vlagyimir Putyin lenne az elnök, a biztos pártválasztóknak pedig a 82 százaléka szavazna – derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont hétfőn nyilvánosságra felméréséből.

- Hirdetés -

Putyin, aki októberben tölti be a 65. életévét, egyelőre nem adott választ arra, hogy jelölteti-e magát egy újabb, hatéves elnöki mandátumra.

Az 1600 fős mintából a megkérdezetteknek csupán 20 százaléka nem szeretné, ha újraválasztanák. A támogatók aránya tavaly még 60 százalék volt.

Vlagyimir Zsirinovszkij liberális demokrata pártvezérre a válaszadóknak 6, a biztos pártválasztóknak pedig a 8 százaléka voksolna. A kommunista Gennagyij Zjuganov esetében ez az arány 3, illetve 4, a parlamenten kívüli Alekszej Navalnij esetében pedig mindkét esetben 2 százalék lenne.

- Hirdetés -

Csak 26 százalék gondolja úgy, hogy a 2018-as választásig Oroszországban megjelenhet egy olyan vezető, aki Putyin helyébe léphetne, 56 százalék szerint ez lehetetlen, 18 százalék pedig nem tudott határozott választ adni.

A statisztikai hibahatár 3,4 százalék.

Akár ez is tetszhet