Írjon nekünk

Orosz válogatott irányító az Alba Fehérvár KC-nál

A megjelenés óta

-

Az orosz válogatott irányító-átlövőjével, Olga Gorsenyinával erősített a székesfehérvári Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Balássi Imre elnök elmondta, hogy az értékeik megtartása volt a fő céljuk, ami többnyire sikerült is. A kulcsjátékosok közül hosszabbítottak a magyar válogatott beállóval, Mayer Szabinával, a korábbi válogatott kapus Herr Orsolyával, valamint a francia Claudine Mendyvel, a macedón Elena Gjorgievskával és a szerb Jelena Lavkóval.

A klubelnök közölte, az elmúlt 15 évben 13-szor nemzetközi kupában szerepelt a gárda,s célja az, hogy jövőre is megszerezze a kupaindulást jelentő helyek egyikét.

Kérdésre elmondta, hogy a szerb Biljana Bandelier, a brazil Daniella Piedade és a japán Isitate Majuko befejezi profi pályafutását, de rajtuk kívül is lesznek távozók. A fiatalok közül Pelczéder Orsolya, Májer Krisztina, Boldizsár Bianka, Hudra Enikő és Utasi Linda a következő szezonban is a csapatnál marad.

Deli Rita vezetőedző bejelentette, hogy az érkező játékosokkal hosszú távú szerződéseket kötöttek. Gorsenyina az orosz Kuban Krasznodartól érkezik Fehérvárra, a kétszeres EHF Kupa-győztes átlövő-irányítóra védekezésben és támadásban is számítanak.

Szintén csatlakozik az Alba Fehérvárhoz a volt magyar válogatott irányító, Temes Bernadett, aki a Vácot erősítette ebben a szezonban. Tőle azt várják, hogy a pályán és azon kívül is vezéregyéniség legyen.

Két fiatallal is bővül a keret: a volt ifjúsági és junior válogatott kapus, Mistina Kitty Kecskemétről, míg a beálló Sztankovics Réka az MTK-tól érkezik. MTI

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Oroszországban mintegy 2,6 millió illegális bevándorló tartózkodik

A megjelenés óta

-

Írta:

Mintegy 2,6 millióra tehető az Oroszországban tartózkodó illegális bevándorlók száma – jelentette ki Alekszandr Gorovoj orosz belügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Gorovoj szerint az illegális bevándorlás csökkenő tendenciát mutat Oroszországban, és az orosz belügyi szervek lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. A helyettes tárcavezető elmondta, hogy eddig kétmillió, törvénysértést elkövető külföldi állampolgárt tiltottak ki az országból.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos májusban 8-10 millió illegális bevándorlóról beszélt, akiknek jelenléte szerinte szociális feszültségekhez és a beutazók jogaival való visszaéléshez vezetett.

Az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia decemberben közzétett felmérése szerint a tavalyi év második felében, kétéves szünet után újból tömegessé vált a vendégmunkások, túlnyomórészt az idénymunkások beáramlása, számuk szeptember végén elérte 10,4 millió főt. A legtöbben, 8,8 millióan a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkeztek.

A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba munkavállalás céljából, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. MTI

Tovább olvasom

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017