Putyin végül fogadta az amerikai külügyminisztert

0

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Az ötórás orosz-amerikai külügyminiszteri tanácskozást követően Vlagyimir Putyin orosz elnök szerda délután a Kremlben fogadta Rex Tillersont, az amerikai diplomácia vezetőjét.

- Hirdetés -

Tillerson és vendéglátója, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megbeszéléséről, amelyek egy közös ebéden is folytatódott, nem adtak ki közleményt. A két vezető diplomata együtt kereste fel a moszkvai elnöki hivatalt.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő bejelentette, hogy az este folyamán közös sajtótájékoztató várható.

[totalpoll id=”15216″]

A megbeszélések alatt Dmitrij Peszkov “rövidlátónak” nevezte azokat a Moszkvához címzett nyugati felszólításokat, amelyek szerint el kellene határolódnia Bassár el-Aszad szíriai elnöktől. Úgy vélekedett, hogy ez egyenértékű a terrorizmus elleni harc feladására való felszólítással, mert a szíriai hadsereg a terroristák ellen harcol.

- Hirdetés -

A külügyminiszteri találkozó előtt Vlagyimir Putyin elnök a Mir tévécsatornának nyilatkozva kijelentette, hogy romlottak az orosz-amerikai kapcsolatok Donald Trump elnök hivatalba lépése óta.

“Azt lehet mondani, hogy munkaszinten, különösen katonai szinten nem lett jobb, hanem valószínűleg romlott” – fogalmazott a kapcsolatok állapotára vonatkozó kérdésre válaszolva az orosz vezető. MTI

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet