Putyin: nincs bizonyíték arra, hogy Damaszkusz vegyifegyvert vetett be

1

Az Egyesült Államok nemzetközi jogot sértett azzal, hogy légicsapást hajtott végre a szíriai katonai repülőtér ellen, anélkül, hogy bármilyen bizonyítéka lenne arról, hogy a damaszkuszi kormány vegyifegyvert használt volna – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Mir televíziónak nyilatkozva.

- Hirdetés -

Hogyan reagáltak a NATO szövetségesek? Bólogattak, mint egy bólogatóbábú, az események elemzése nélkül. Hol vannak a bizonyítékok arról, hogy a szíriai erők vegyi fegyvert használtak? Nincsenek sehol. Megsértették a nemzetközi jogot? Igen, meg. Ez nyilvánvaló tény. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának jóváhagyása nélkül mértek légicsapást egy szuverén országra. És, annak ellenére, hogy egyértelműen nemzetközi jogsértés történt, mindenki egyetértett vele, elfogadta és bólogatni kezdtek, és kifejezték támogatásukat – mondta az orosz elnök szerdán a csatorna honlapján közölt interjúrészletben.

Az orosz elnök párhuzamot vont a szíriai és a 2003-as iraki vegyi fegyveres vádakkal, amikor az amerikaiak vegyifegyvert vetettek be, hogy megindíthassák katonai hadjáratukat Irakban.

A teljes interjú szerdán este lesz látható a Mir televízióban.

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet