Írjon nekünk

Moszkva bízik benne, hogy Washington beleegyezik a vegyifegyver-incidens kivizsgálásába

A megjelenés óta

-

Oroszország bízik benne, hogy az Egyesült Államok beleegyezik a szíriai Idlíb tartományban történt vegyifegyver-incidens pártatlan kivizsgálásába – állapította meg az orosz diplomáciai tárca a moszkvai orosz-amerikai külügyminiszteri találkozó előtt egy nappal, kedden kiadott közleményében.

Az orosz külügyminisztérium reményét fejezte ki, hogy Szergej Lavrov orosz és Rex Tillerson amerikai külügyminiszter eszmecseréje eredményes lesz.

A tárca ugyanakkor hangot adott Moszkva “rendkívüli aggodalmának” amiatt, hogy Washington esetleg egyoldalú katonai lépésre szánná el magát Észak-Koreával szemben. A közlemény szerint “fontos megérteni, hogy ez hogyan egyeztethető össze a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésére vonatkozó kollektív kötelezettségvállalásokkal”, amelyeket az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai támasztanak alá.

Az orosz külügy jelezte, hogy aggódik Líbia, Jemen és Szíria miatt is, ugyanakkor kifejezte bizakodását, hogy az Egyesült Államok részt vesz majd az afganisztáni rendezésről a hét második felében Moszkvában rendezendő tanácskozáson.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden ismételten kijelentette, nem tudja megerősíteni, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja majd Tillersont, viszont a Kommerszant napilap és az RBK gazdasági szaklap saját forrásai alapján biztosra vette, hogy a Kreml kapui megnyílnak az amerikai diplomácia vezetője előtt.

A Kreml nem avatkozik bele más országok vezetőinek családi ügyeibe – jelentette ki Peszkov, amikor kikérték a véleményét azzal az értesüléssel kapcsolatban, hogy Donald Trump amerikai elnök a lánya, Ivanka hatására döntött szíriai kormánycélpontok megtámadásáról. Hozzátette, hogy az orosz elnöki hivatal mindig hálás, ha az ilyen kérdésekben – a beavatkozás ügyében – kölcsönösség mutatkozik meg.

Az orosz védelmi minisztérium egyébként kedden újabb két szerződéses orosz katona haláláról és egy harmadik súlyos sebesüléséről számolt be Szíriában. A kiképzőket aknavető-támadás érte. MTI

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Oroszországban mintegy 2,6 millió illegális bevándorló tartózkodik

A megjelenés óta

-

Írta:

Mintegy 2,6 millióra tehető az Oroszországban tartózkodó illegális bevándorlók száma – jelentette ki Alekszandr Gorovoj orosz belügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Gorovoj szerint az illegális bevándorlás csökkenő tendenciát mutat Oroszországban, és az orosz belügyi szervek lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. A helyettes tárcavezető elmondta, hogy eddig kétmillió, törvénysértést elkövető külföldi állampolgárt tiltottak ki az országból.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos májusban 8-10 millió illegális bevándorlóról beszélt, akiknek jelenléte szerinte szociális feszültségekhez és a beutazók jogaival való visszaéléshez vezetett.

Az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia decemberben közzétett felmérése szerint a tavalyi év második felében, kétéves szünet után újból tömegessé vált a vendégmunkások, túlnyomórészt az idénymunkások beáramlása, számuk szeptember végén elérte 10,4 millió főt. A legtöbben, 8,8 millióan a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkeztek.

A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba munkavállalás céljából, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. MTI

Tovább olvasom

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017