Putyin virágokat vitt a robbantás helyszínére

1

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn késő este virágot helyezett el a szentpétervári robbantásos merénylet halálos áldozatainak emlékére a Tyehnologicseszkij Insztyitut állomásnál.

- Hirdetés -

Az elnök a Moszkovszkij proszpekten szállt ki autójából, kezében vörös rózsákkal, melyeket elhelyezett ott, ahol a pétervári lakosok is virágokat és mécseseket hagytak az áldozatok emlékére.

Három napos gyász

- Hirdetés -

A szentpétervári adminisztráció háromnapos gyászt rendelt el keddtől a robbantásos merénylet áldozatainak emlékére. A döntést Georgij Poltavcsenko Szentpétervár kormányzója jelentette be.

Tovább emelekedett az áldozatok száma

A Fontanka.ru szentpétervári hírportál hétfő éjjeli értesülése szerint 14-re nőtt a metrórobbantás halálos áldozatainak száma.

A helyszínelés és a hatóságok más biztonsági intézkedéseinek végeztével késő este újra teljes hosszában megnyitották a közlekedés előtt a szentpétervári metró három vonalát.

A délutáni közvetítésünket itt olvashatja!

Öngyilkos merénylő lehetett

A szentpétervári metróban hétfőn történt robbantást előzetes adatok szerint öngyilkos merénylő követte el – jelentette az Interfax orosz hírügynökség a rendvédelmi szervek egyik meg nem nevezett tisztségviselőjére hivatkozva.

“Az egyik verzió szerint a robbanószerkezetet a szentpétervári metróban egy öngyilkos merénylő hozta működésbe. Előzetes információk szerint egy 23 éves, Közép-Ázsiából származó férfi volt” – tette hozzá az illetékes.

A forrás szerint a férfi kapcsolatban állt Oroszországban betiltott szélsőséges iszlamista csoportokkal. A terrorista feltételezhetően a hátizsákjában vitte be a robbanószerkezetet a metróba.

Magyar idő szerint hétfőn délután 13:40-kor robbanás történt a Szennaja Ploscsagy és a Tyehnologicseszkij Insztyitut metróállomás között közlekedő szerelvényben. Az orosz hatóságok később megerősítették, hogy terrortámadás történt.

Akár ez is tetszhet