Írjon nekünk

Politika

Trump: az oroszellenes amerikai médiakampány téves jelzést küldhet Putyinnak

A megjelenés óta

-

Az amerikai médiában jelenleg vívott oroszellenes kampány, téves jelzést küldhet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek – közölte Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón.

Putyin valószínűleg azt feltételezi, hogy nem fog megállapodni velem, mert a megállapodás politikailag nem lenne népszerű lépés számomra – mondta Trump.

Hozzátette, hogy nem biztos abban, hogy sikerül megállapodni Oroszországgal.

Trump élesen bírálta az amerikai média képviselőit, akik a hamis riportokkal jelentősen megnehezítik a megállapodást Oroszországgal.

A téves, szörnyű, hamis riportok megnehezítik a megállapodást Oroszországgal – mondta Trump.

Ha én most kegyetlen lennék Oroszországgal, csak kegyetlen, az emberek azt mondanák, önök azt mondanák, “Oh hát nem csodálatos”. De én elég jól ismerlek benneteket. Akkor azt mondanátok: “Oh, túl kemény volt, nem kellett volna ezt tennie” – mondta. Hozzátette, hogy politikai ellenfele Hillary Clinton is megpróbálta újraéleszteni a kapcsolatokat Oroszországgal, de nem sikerült.

Mindannyian megpróbálták. De én más vagyok, mint azok az emberek – mondta Trump.

Sokkal egyszerűbb lenne számomra, ha kemény lennék Oroszországgal, de akkor nem fogunk megállapodni – mondta.

Nem tudom, hogy meg fogunk-e állapodni. Nem tudom. Talán igen, talán nem – tette hozzá az elnök.

Ugyanakkor – folytatta – helyesen akarok cselekedni az amerikai népért. És, hogy őszinte legyek, másodsorban helyesen akarok cselekedni a világért.

Ők (Oroszország) egy nagyon erős atomhatalom, ahogy mi (USA) is. Ha jó kapcsolatunk van Oroszországgal, higgyék el, hogy ez jó dolog, nem rossz dolog – mondta Trump.

Az amerikai elnök visszautasította azt a feltételezést, amely szerint Putyin tesztelte őt.

Trump elmondta, hogy szeretne kijönni Oroszországgal, de eddig nem tettek semmit a kérdésben.

Hozzátette, hogy van egy nagyon tehetséges emberünk, Rex Tillerson, aki hamarosan találkozik velük.

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

Politika

Videó: Putyin köszöntötte a Világifjúsági és diáktalálkozó résztvevőit Szocsiban

A megjelenés óta

-

Írta:

Vlagyimir Putyin orosz elnök köszöntötte a XIX. Világifjúsági és diáktalálkozó résztvevőit Szocsiban. A megnyitóünnepséget a Bolsoj Jégpalotában rendezték meg az olimpiai parkban.


Tovább olvasom

Politika

Gaudi-Nagy Tamás: amíg Ukrajna nem biztosítja a magyarság önrendelkezését, nem lehet a közösség társult tagja

A megjelenés óta

-

Írta:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás pólóján: a Krím jogosan Oroszországé, Kárpátalja pedig jogosan tartozik Magyarországhoz

Kárpátalja autonómiájáért és az új ukrán oktatási törvény eltörléséért tüntettek ifj. Hegedűs Loránt református lelkész szervezésében péntek este Budapesten, az ukrán nagykövetség épülete előtt.

‘az őshonos nemzeti közösségeknek joguk van az autonómiához’

A demonstráción összegyűlt 100-150 ember előtt Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő azt hangsúlyozta, hogy minden magyar embernek joga van a szülőföldjén magyarként élni, és az őshonos nemzeti közösségeknek joguk van az autonómiához. Ezt akkor is ki kellett volna mondani, amikor az Európai Unió megkötötte a társulási szerződést Ukrajnával – tette hozzá.

“a Krím jogosan Oroszországé, Kárpátalja pedig jogosan tartozik Magyarországhoz”

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, aki egy angol nyelvű, “a Krím jogosan Oroszországé, Kárpátalja pedig jogosan tartozik Magyarországhoz” feliratú pólóban lépett színpadra, kijelentette: amíg Ukrajna nem biztosítja a csaknem 200 ezres kárpátaljai magyarság önrendelkezését, nem lehet a közösség társult tagja.

Tüntetés a budapesti ukrán nagykövetség előtt

A demonstrálók ifj. Hegedűs Loránt felszólítására egyperces csenddel emlékeztek meg az 1930-as években pusztító, mesterségesen előidézett ukrajnai éhínség, a holodomor áldozatairól. A résztvevők nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókat lobogtattak, és feltűnt egy katalán lobogó is.

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

A szeptember végén hatályba lépett ukrán oktatási törvény szerint 2020 szeptemberétől az oktatás nyelve az államnyelv, a nemzeti kisebbségek anyanyelvű oktatását csak az első négy osztályban engedélyezik, utána a tárgyak többségét ukránul kell tanítani. A módosítás ellen több szomszédos országban is tiltakoztak.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017