Oroszország Hírei

Moszkva: nem volt incidens az orosz katonai repülőgépek és az amerikai romboló között

Oroszország cáfolta azokat az amerikai állításokat, amely szerint február 10-én három különböző alkalommal orosz repülőgépek közelítették meg a USS Porter rombolóhajót a Fekete-tengeren.

Igor Konansenkov vezérőrnagy az orosz védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy nem volt interakció az orosz repülőgépek és az amerikai rakéta-romboló között.

Február 10-én nem volt incidens – mondta.

Konansenkov hozzátette, hogy az orosz repülőgépek a Fekete-tenger semleges vizei felett repültek, betartva a nemzetközi szabályokat és biztonsági előírásokat.

Amennyiben az amerikai romboló valóban “rutin” járőr küldetésen vett részt az orosz területek közelében, ahogy a Pentagon szóvivője mondta, több ezer mérföldre saját partjaitól, akkor nincs azon semmi meglepő, hogy repülőgépeink a Fekete-tenger felett repülnek, amely ugyanolyan “rutin” küldetés volt – mondta a szóvivő.

Az Egyesült Államok valamennyi repülést “nem biztonságosnak és szakmaiatlannak” minősítette. Danny Hernandez  az Egyesült Államok Európai Parancsnokságának szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy ezek az incidensek “aggasztóak, mert összeütközésekhez vagy téves következtetésekhez vezethetnek”.

loading...
Ez is érdekelhet