Írjon nekünk

Trump elvárja Oroszországtól, hogy “visszaadja” a Krím félszigetet – ÉLŐ

A megjelenés óta

-

Donald Trump amerikai elnök elvárja Oroszországtól, hogy “visszaadja” a Krím félszigetet Ukrajnának – közölte a Fehér Ház szóvivője – folyamatosan frissítjük!.

2017-02-14 18:40
ENDED
Latest update 8 hónap ago
21:15
Nemzeti érdek a jó kapcsolat Oroszországgal, de

Nemzeti és gazdasági érdekünk jó kapcsolatban lenni Oroszországgal- mondta a Fehér Ház szóvivője, azonban a Krím kérdéséről Haley tárgyalt az elnökkel.

21:12
Orosz himnusz a Krím félszigeten

Egy évvel az újraegyesülés után

21:08
Dokumentumfilm is készült a 2014-es eseményekről

Itt megnézheti, magyar felirattal : Krím a hazatérés

21:04
A Krím és Szevasztopol nem ismerte el a puccsal 2014-ben hatalomra került ukrán kormányt

A Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak. Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 március 18-án aláírta az újraegyesülésről szóló megállapodást.

20:59
Washinton támogatásával döntötték meg a kijevi kormányt 2014-ben

Vitalij Csurkin orosz ENSZ nagykövet válaszában az amerikai alkotmányra hivatkozva rámutatott, hogy a Krím lakói az Oroszországgal történő újraegyesülésre szavaztak, miután az Egyesült Államok támogatásával megdöntötték a kijevi kormányt 2014 februárjában.

20:47
Maradnak a szankciók

"A Krím Ukrajna része. A Krímmel kapcsolatos szankciók érvényben maradnak, amíg Oroszország vissza nem adja a félsziget irányítását Ukrajnának" - mondta Haley az ENSZ Biztonsági Tanácsának február 2-i ülésén.

20:25
Krím félsziget

Térkép - 2014-ben elsöprő többségeben szavaztak a félsziget lakói arra, hogy egyesüljenek újra Oroszországgal.

20:20
Trump világossá tette

A Fehér Ház szóvivője elmondta, hogy Trump világossá tette: elvárja Oroszországtól az ukrajnai helyzet deeszkalációját és a Krím "visszaadását" .

20:13
Fehér Ház: Oroszország az Obama kormány idején "elfoglalta" a Krímet

Sean Spicer a Fehér Ház szóvivője elmondta, hogy Oroszország az Obama adminisztráció idején "elfoglalta" a Krím félszigetet és a Trump által az ENSZ-be delegált Nikki Haley határozottan elítéli az "orosz megszállást".

19:57
Trump nemzetbiztonsági tanácsadójának lemondásával kezdődött

Benyújtotta lemondását hétfő este a napok óta támadások és viták kereszttüzében álló Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

Hétfő este a The Washington Post című lap és a CNN hírtelevízió névtelen forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium már a múlt hónapban arra figyelmeztette Donald Trumpot, hogy nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn félrevezeti őt a washingtoni orosz nagykövettel folytatott beszélgetései tartalmát illetően, és Flynn potenciálisan sebezhető, az orosz politika bármikor megzsarolhatja őt.

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

Ukrajna

Szili Katalin: ha egy fiatal nem tanulhat az anyanyelvén, az “erőszakos asszimiláció”

A megjelenés óta

-

Írta:

Az identitást nem lehet megőrizni úgy, hogy valaki nem gyakorolhatja az anyanyelvét, elveszik tőle az anyanyelvi oktatás lehetőségét – mondta Szili Katalin, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott az új ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban kedden az M1 aktuális csatornán.

Úgy fogalmazott: “rendkívüli cinizmus”, hogy szeptember elsején lépett életbe teljeskörűen Ukrajna és az Európai Unió társulási megállapodása, és az ukránok szeptember 5-én alkották meg az oktatási törvényt, amelyben az általános iskola negyedik osztálya fölött eltörlik az anyanyelven történő oktatást. Szerinte ez a kisebbségek és az európai értékvilág “durva támadása”.

Kiemelte: “sehol nem gyakorlat”, hogy erőszakkal kényszerítik rá az államnyelvet azokra, akik a szülőföldjükön szeretnének boldogulni. Hozzátette: ha egy fiatal nem tanulhat az anyanyelvén, az “erőszakos asszimiláció”.

MTI

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017