Trump elvárja Oroszországtól, hogy “visszaadja” a Krím félszigetet – ÉLŐ

Donald Trump amerikai elnök elvárja Oroszországtól, hogy “visszaadja” a Krím félszigetet Ukrajnának – közölte a Fehér Ház szóvivője – folyamatosan frissítjük!.

2017-02-14 18:40 18:40
VÉGE
Az utolsó frissítés 6 hónappal ezelőtt volt
21:15
Nemzeti érdek a jó kapcsolat Oroszországgal, de

Nemzeti és gazdasági érdekünk jó kapcsolatban lenni Oroszországgal- mondta a Fehér Ház szóvivője, azonban a Krím kérdéséről Haley tárgyalt az elnökkel.

21:12
Orosz himnusz a Krím félszigeten

Egy évvel az újraegyesülés után

21:08
Dokumentumfilm is készült a 2014-es eseményekről

Itt megnézheti, magyar felirattal : Krím a hazatérés

21:04
A Krím és Szevasztopol nem ismerte el a puccsal 2014-ben hatalomra került ukrán kormányt

A Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak. Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 március 18-án aláírta az újraegyesülésről szóló megállapodást.

20:59
Washinton támogatásával döntötték meg a kijevi kormányt 2014-ben

Vitalij Csurkin orosz ENSZ nagykövet válaszában az amerikai alkotmányra hivatkozva rámutatott, hogy a Krím lakói az Oroszországgal történő újraegyesülésre szavaztak, miután az Egyesült Államok támogatásával megdöntötték a kijevi kormányt 2014 februárjában.

20:47
Maradnak a szankciók

"A Krím Ukrajna része. A Krímmel kapcsolatos szankciók érvényben maradnak, amíg Oroszország vissza nem adja a félsziget irányítását Ukrajnának" - mondta Haley az ENSZ Biztonsági Tanácsának február 2-i ülésén.

20:25
Krím félsziget

Térkép - 2014-ben elsöprő többségeben szavaztak a félsziget lakói arra, hogy egyesüljenek újra Oroszországgal.

20:20
Trump világossá tette

A Fehér Ház szóvivője elmondta, hogy Trump világossá tette: elvárja Oroszországtól az ukrajnai helyzet deeszkalációját és a Krím "visszaadását" .

20:13
Fehér Ház: Oroszország az Obama kormány idején "elfoglalta" a Krímet

Sean Spicer a Fehér Ház szóvivője elmondta, hogy Oroszország az Obama adminisztráció idején "elfoglalta" a Krím félszigetet és a Trump által az ENSZ-be delegált Nikki Haley határozottan elítéli az "orosz megszállást".

19:57
Trump nemzetbiztonsági tanácsadójának lemondásával kezdődött

Benyújtotta lemondását hétfő este a napok óta támadások és viták kereszttüzében álló Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

Hétfő este a The Washington Post című lap és a CNN hírtelevízió névtelen forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium már a múlt hónapban arra figyelmeztette Donald Trumpot, hogy nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn félrevezeti őt a washingtoni orosz nagykövettel folytatott beszélgetései tartalmát illetően, és Flynn potenciálisan sebezhető, az orosz politika bármikor megzsarolhatja őt.

loading...

Ez is érdekelhet