Három orosz város is kész arra, hogy pályázzon a 2028-as nyári olimpiára

Az oroszországi Kazany, Szocsi és Szentpétervár is készen áll arra, hogy benyújtsa olimpiai pályázatát – közölte kedden Alekszandr Zsukov az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) elnöke.

Dmitrij Kozak Oroszország miniszterelnök-helyettese a nap folyamán korábban úgy nyilatkozott, hogy a kormány kész támogatni az ország második legnagyobb városának, Szentpétervárnak lakóit abban, hogy városuk pályázzon a 2028-as nyári olimpiai játékok rendezéséért.

Számos olyan város van Oroszország-szerte, amely kész otthont adni a nyári olimpiai játékoknak, ezek a városok Kazany, Szocsi és Szentpétervár – közölte Zsukov újságíróknak.

Ezek a városok képesek pályázni – tette hozzá.

Ön szerint melyik orosz város pályázzon a 2028-as nyári olimpiáért?
Jó tapasztalataink vannak a Szocsi játékokkal kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy Oroszország a legmagasabb szinten képes megrendezni a legjelentősebb sporteseményeket – mondta.

A 2028-as olimpiai játékok pályázati folyamata 2020 elején kezdődik.

A jelenlegi szabályok értelmében a 2028-as nyári ötkarikás játékok helyszínét 2021-ben jelöli ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

Oroszország eddig egy alkalommal 1980-ban rendezhetett nyári olimpiát, akkor Moszkva volt az esemény helyszíne.

Legutóbb Szentpétervár szállt versenybe még a 2004-es nyári játékok rendezésért, azonban alul maradt Athénnal szemben.

2013-ban Kazany adott otthont a nyári Univerziádénak, 2014-ben téli olimpia volt Szocsiban és 2018-ban Oroszországban lesz a labdarúgó-világbajnokság.

loading...

Ez is érdekelhet