Írjon nekünk

Három orosz város is kész arra, hogy pályázzon a 2028-as nyári olimpiára

A megjelenés óta

-

Az oroszországi Kazany, Szocsi és Szentpétervár is készen áll arra, hogy benyújtsa olimpiai pályázatát – közölte kedden Alekszandr Zsukov az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) elnöke.

Dmitrij Kozak Oroszország miniszterelnök-helyettese a nap folyamán korábban úgy nyilatkozott, hogy a kormány kész támogatni az ország második legnagyobb városának, Szentpétervárnak lakóit abban, hogy városuk pályázzon a 2028-as nyári olimpiai játékok rendezéséért.

Számos olyan város van Oroszország-szerte, amely kész otthont adni a nyári olimpiai játékoknak, ezek a városok Kazany, Szocsi és Szentpétervár – közölte Zsukov újságíróknak.

Ezek a városok képesek pályázni – tette hozzá.

[yop_poll id=”5″]
Jó tapasztalataink vannak a Szocsi játékokkal kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy Oroszország a legmagasabb szinten képes megrendezni a legjelentősebb sporteseményeket – mondta.

A 2028-as olimpiai játékok pályázati folyamata 2020 elején kezdődik.

A jelenlegi szabályok értelmében a 2028-as nyári ötkarikás játékok helyszínét 2021-ben jelöli ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

Oroszország eddig egy alkalommal 1980-ban rendezhetett nyári olimpiát, akkor Moszkva volt az esemény helyszíne.

Legutóbb Szentpétervár szállt versenybe még a 2004-es nyári játékok rendezésért, azonban alul maradt Athénnal szemben.

2013-ban Kazany adott otthont a nyári Univerziádénak, 2014-ben téli olimpia volt Szocsiban és 2018-ban Oroszországban lesz a labdarúgó-világbajnokság.

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Oroszországban mintegy 2,6 millió illegális bevándorló tartózkodik

A megjelenés óta

-

Írta:

Mintegy 2,6 millióra tehető az Oroszországban tartózkodó illegális bevándorlók száma – jelentette ki Alekszandr Gorovoj orosz belügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Gorovoj szerint az illegális bevándorlás csökkenő tendenciát mutat Oroszországban, és az orosz belügyi szervek lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. A helyettes tárcavezető elmondta, hogy eddig kétmillió, törvénysértést elkövető külföldi állampolgárt tiltottak ki az országból.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos májusban 8-10 millió illegális bevándorlóról beszélt, akiknek jelenléte szerinte szociális feszültségekhez és a beutazók jogaival való visszaéléshez vezetett.

Az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia decemberben közzétett felmérése szerint a tavalyi év második felében, kétéves szünet után újból tömegessé vált a vendégmunkások, túlnyomórészt az idénymunkások beáramlása, számuk szeptember végén elérte 10,4 millió főt. A legtöbben, 8,8 millióan a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkeztek.

A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba munkavállalás céljából, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. MTI

Tovább olvasom

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017