Írjon nekünk

Oroszország felszólította Kijevet, hogy fejezze be a fegyveres provokációt a Donbasszban

A megjelenés óta

-

Oroszország felszólította az ukrán hatóságokat, hogy azonnal fejezzék be a fegyveres provokációt a Donbasszban – idézi az orosz külügyminisztérium nyilatkozatát a TASZSZ orosz hírügynökség.

Felszólítjuk az ukrán hatóságokat, hogy azonnal állítsák le a fegyveres provokációt a Donbasszban, tartsák be az érvényben lévő tűzszüneti megállapodásokat és kezdjék el végrehajtani az intézkedéscsomagokat, beleértve azokat, amelyek érintik a jelenlegi problémák politikai aspektusát – olvasható a közleményben.

Moszkva reményét fejezte ki arra, hogy ukrán partnereik rákényszerítik arra Kijevet, hogy feladja azon szándékát, hogy katonai revansot vegyen a Donbasszban, amely egyenlő lenne a minszki megállapodások felmondásával.

Az ukrán fegyveres erők Donyeck lakóházait lövi:

Oroszország arra számít, hogy az EBESZ speciális megfigyelő missziójának azonnali lépései Ukrajnában a feszültség gyors deeszkalációját okozza.

A Donbassz provokálásával Kijev igyekszik globálisan napirenden tartani az “ukrán válságot”.

A külügyminisztérium közleménye szerint erre az is bizonyíték, hogy amint megnövekszik a feszültség a Donbasszban, a kijevi vezetők külföldre utaznak, ahol orosz agresszióról nyilatkoznak.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő keddi moszkvai sajtótájékoztatóján – Kijevet vádolta a kelet-ukrajnai konfliktus újabb kiéleződésével. Szavai szerint “megbízható információk” arról tanúskodnak, hogy az ukrán fél tüzérségi támogatással támadt a Donyecki Népköztársaságra (DNR), a DNR ezért ellentámadásra kényszerültek Avgyijivkánál.

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

Ukrajna

Szili Katalin: ha egy fiatal nem tanulhat az anyanyelvén, az “erőszakos asszimiláció”

A megjelenés óta

-

Írta:

Az identitást nem lehet megőrizni úgy, hogy valaki nem gyakorolhatja az anyanyelvét, elveszik tőle az anyanyelvi oktatás lehetőségét – mondta Szili Katalin, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott az új ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban kedden az M1 aktuális csatornán.

Úgy fogalmazott: “rendkívüli cinizmus”, hogy szeptember elsején lépett életbe teljeskörűen Ukrajna és az Európai Unió társulási megállapodása, és az ukránok szeptember 5-én alkották meg az oktatási törvényt, amelyben az általános iskola negyedik osztálya fölött eltörlik az anyanyelven történő oktatást. Szerinte ez a kisebbségek és az európai értékvilág “durva támadása”.

Kiemelte: “sehol nem gyakorlat”, hogy erőszakkal kényszerítik rá az államnyelvet azokra, akik a szülőföldjükön szeretnének boldogulni. Hozzátette: ha egy fiatal nem tanulhat az anyanyelvén, az “erőszakos asszimiláció”.

MTI

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017