Szergej Lavrovval tárgyal hétfőn Moszkvában Szijjártó Péter

0

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn munkalátogatásra Moszkvába érkezik, hogy találkozzon Szergej Lavrovval, az orosz diplomáciai tárca vezetőjével – közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

- Hirdetés -

Zaharova szerint a két miniszter a kétoldalú viszony aktuális kérdéseit vitatja meg, különös hangsúllyal azoknak a megállapodásoknak a megvalósítására, amelyek Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök 2016. február 17-i moszkvai találkozóján jöttek létre.

“A tervek szerint eszmecserét folytatnak majd nemzetközi kérdésekről, beleértve a terrorizmus elleni küzdelmet, az Európai Unióval és a NATO-val való viszonyt, az európai migrációs válságot és az ukrajnai helyzetet” – jelentette ki Zaharova.

Előzőleg Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten bejelentette: február 2-án Budapestre látogat Vlagyimir Putyin orosz elnök, Szijjártó Péter pedig a látogatás előkészítése érdekében a jövő héten Moszkvába utazik. MTI

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet