The news is by your side.

Szergej Lavrovval tárgyal hétfőn Moszkvában Szijjártó Péter

30

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn munkalátogatásra Moszkvába érkezik, hogy találkozzon Szergej Lavrovval, az orosz diplomáciai tárca vezetőjével – közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

- Hirdetés -

Zaharova szerint a két miniszter a kétoldalú viszony aktuális kérdéseit vitatja meg, különös hangsúllyal azoknak a megállapodásoknak a megvalósítására, amelyek Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök 2016. február 17-i moszkvai találkozóján jöttek létre.

“A tervek szerint eszmecserét folytatnak majd nemzetközi kérdésekről, beleértve a terrorizmus elleni küzdelmet, az Európai Unióval és a NATO-val való viszonyt, az európai migrációs válságot és az ukrajnai helyzetet” – jelentette ki Zaharova.

Előzőleg Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten bejelentette: február 2-án Budapestre látogat Vlagyimir Putyin orosz elnök, Szijjártó Péter pedig a látogatás előkészítése érdekében a jövő héten Moszkvába utazik. MTI

- Hirdetés -

Keress pénzt

Ez is érdekelhet