Oroszország Hírei

Le Pen: A Krím félsziget és Oroszország újraegyesülése legitim volt

Marine Le Pen a Francia Nemzeti Front vezetője egy televíziós interjúban elmondta, hogy szerinte a Krím és Oroszország újraegyesülése legitim volt.

Nem hiszem, hogy az újraegyesülés illegitim volt – mondta kedden Le Pen a francia BMF televíziónak nyilatkozva.

Szervezett népszavazás volt és a Krím lakossága az Oroszországhoz történő csatlakozásra voksolt. Nem látok indítékot arra, hogy bárki megkérdőjelezze ezt a referendumot – mondta Le Pen.

A Krími Köztársaság és a különleges státuszú Szevasztopol város a Krím félszigeten, ahol a lakosság többsége etnikai orosz nem ismerte el a kormány legitimitását, amely a zavargások közepette, puccsal került hatalomra Ukrajnában még 2014 februárjában.

Krím a hazatérés – teljes film (magyar felirattal)!

A Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak. Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 március 18-án aláírta az újraegyesülésről szóló megállapodást.

Ukrajna, az Egyesült Államok és az Európai Unió nem hajlandó elismerni a Krím függetlenségét, majd Oroszországgal történő újraegyesülését sem.

loading...
Ez is érdekelhet