Oroszország Hírei

Putyin: megállapodás született a szíriai általános tűzszünetről

Megállapodás született a szíriai általános tűzszünetről a szíriai kormány és a felkelők között – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában.

Az orosz államfő közölte: három dokumentumot írtak alá. Az első a szíriai kormány és a fegyveres ellenzék közötti tűzszünetről szól Szíria területén. A második a fegyvernyugvás betartásának ellenőrzését célzó intézkedésekről szól, míg a harmadik dokumentumban, egy nyilatkozatban az aláírók kinyilvánítják, hogy készek a szíriai béketárgyalások megkezdésére. Az orosz elnök hozzátette: Oroszország, Irán és Törökország garantálja a szíriai békés rendezés végigvitelét.

Helyi idő szerint csütörtök éjféltől tűzszünet lép életbe Szíriában, a hadsereg felhagy a harci tevékenységgel – jelentette csütörtökön a SANA szíriai állami hírügynökség. A tűzszünet nem vonatkozik az Iszlám Állam és az Dzsabhat Fatah as-Sám (korábbi nevén an-Núszra Front) nevű terrorszervezetekre.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter is megerősítette, hogy az általános fegyvernyugvás csütörtök éjféltől lép életbe a Szíriában. MTI

loading...
Ez is érdekelhet