Magyar Nemzet: újra Budapestre jön Vlagyimir Putyin orosz elnök

0

Jövőév elején ismét Budapestre jön Vlagyimir Putyin orosz elnök – értesült több forrásból a Magyar Nemzet. Szintén az első negyedévben kerülhet sor egy négyszemközti találkozóra Orbán Viktor és Donald Trump között.

- Hirdetés -

Februárban ismét Magyarországra jön Vlagyimir Putyin orosz elnök – értesült több kormányzati forrásból is a Magyar Nemzet. Információnkat orosz diplomáciai körökből is megerősítették. Egy kormányzati forrásunk szerint „a látogatásban nincs semmi különös”, ugyanis az csak a folytatása annak a folyamatnak, ami Putyin tavaly februári látogatásakor elkezdődött. – Akkor megegyeztek, hogy minden évben találkoznak, és Putyin egyből meg is hívta a protokoll szerint Orbán Viktort, aki egy év múlva elment Szentpétervárra, és az akkori találkozó keretében természetesen a magyar kormányfő ismét visszahívta az orosz elnököt, ezért jön most Putyin – írja a Magyar Nemzet Online.

A mostani út napirendjéről a lap kormányzati forrásai sem tudtak sok konkrétumot elárulni, egyikük szerint az út előkészítésében egy két héttel ezelőtt Budapesten járt Roszatom-delegáció is részt vett, ezért „elképzelhető, hogy a paksi bővítéssel kapcsolatban írnak majd alá valamit, ceremoniális keretek között”. December 5-én Budapesten járt Viktor Zubkov, a Gazprom elnöke, és Orbán Viktorral is találkozott. Ez a megbeszélés már Putyin látogatásának előkészítésének jegyében zajlott. Egyelőre az út pontos időpontja nincs meg, az legvalószínűbb, hogy februárban, de mindenesetre valamikor az első negyedévben találkoznak a politikusok.

A két éven belüli három találka azt jelenti, hogy Orbán Viktor immár Vlagyimir Putyinnal folytat a legsűrűbben kétoldalú tárgyalásokat. Ez az Európai Unióban biztosan, de talán az egész kontinensen is példátlan egy kormányfő részéről – írja az MNO.

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet