Írjon nekünk

Bild: Kijev helyett Moszkvában lehet a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál

A megjelenés óta

-

Az Eurovíziós Dalfesztivál szervezőbizottsága arról tárgyal, hogy Moszkva lehet a rendező város 2017-ben, mivel az ukrán hatóságok számos problémával állnak szemben az eseménnyel kapcsolatban – írja a német Bild szervezőbizottsági forrásra hivatkozva.

A lap megbízható forrásból úgy értesült, hogy a szervező bizottság tárgyalásokat folytat arról, hogy Moszkvának kellene megrendeznie az eseményt. Az okok között finanszírozási problémákat idéznek az ukrán fél részéről.

A Bild megjegyzi, hogy a döntés különösen kellemetlenül érintheti Ukrajnát. 2016-ban Stockholmban Jamala ukrán énekesnő győzött a dalfesztiválon, 1944 című dalával, amely sokak szerint oroszellenes.

Anna Gopko az ukrán parlament külügyi bizottságának vezetője a német lapnak úgy nyilatkozott, hogy ez egy egyértelmű fenyegetés, ha egy másik országban kerülne megrendezésre. Ez egy katasztrófa lenne számunkra – mondta.

A Bild úgy tudja az Európai Műsorsugárzók Uniója december 8-i ülésén dönt arról, hogy Ukrajna rendezi-e meg a jövő évi Eurovíziót.

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

Ukrajna

Szili Katalin: ha egy fiatal nem tanulhat az anyanyelvén, az “erőszakos asszimiláció”

A megjelenés óta

-

Írta:

Az identitást nem lehet megőrizni úgy, hogy valaki nem gyakorolhatja az anyanyelvét, elveszik tőle az anyanyelvi oktatás lehetőségét – mondta Szili Katalin, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott az új ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban kedden az M1 aktuális csatornán.

Úgy fogalmazott: “rendkívüli cinizmus”, hogy szeptember elsején lépett életbe teljeskörűen Ukrajna és az Európai Unió társulási megállapodása, és az ukránok szeptember 5-én alkották meg az oktatási törvényt, amelyben az általános iskola negyedik osztálya fölött eltörlik az anyanyelven történő oktatást. Szerinte ez a kisebbségek és az európai értékvilág “durva támadása”.

Kiemelte: “sehol nem gyakorlat”, hogy erőszakkal kényszerítik rá az államnyelvet azokra, akik a szülőföldjükön szeretnének boldogulni. Hozzátette: ha egy fiatal nem tanulhat az anyanyelvén, az “erőszakos asszimiláció”.

MTI

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017