Bild: Kijev helyett Moszkvában lehet a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál

Az Eurovíziós Dalfesztivál szervezőbizottsága arról tárgyal, hogy Moszkva lehet a rendező város 2017-ben, mivel az ukrán hatóságok számos problémával állnak szemben az eseménnyel kapcsolatban – írja a német Bild szervezőbizottsági forrásra hivatkozva.

A lap megbízható forrásból úgy értesült, hogy a szervező bizottság tárgyalásokat folytat arról, hogy Moszkvának kellene megrendeznie az eseményt. Az okok között finanszírozási problémákat idéznek az ukrán fél részéről.

A Bild megjegyzi, hogy a döntés különösen kellemetlenül érintheti Ukrajnát. 2016-ban Stockholmban Jamala ukrán énekesnő győzött a dalfesztiválon, 1944 című dalával, amely sokak szerint oroszellenes.

Anna Gopko az ukrán parlament külügyi bizottságának vezetője a német lapnak úgy nyilatkozott, hogy ez egy egyértelmű fenyegetés, ha egy másik országban kerülne megrendezésre. Ez egy katasztrófa lenne számunkra – mondta.

A Bild úgy tudja az Európai Műsorsugárzók Uniója december 8-i ülésén dönt arról, hogy Ukrajna rendezi-e meg a jövő évi Eurovíziót.

loading...

Ez is érdekelhet