Írjon nekünk

Makszim Oreskin az új orosz gazdaságfejlesztési miniszter

A megjelenés óta

-

Makszim Oreskint, az orosz pénzügyi tárca eddigi helyettes vezetőjét nevezte ki gazdaságfejlesztési miniszternek szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A 34 éves Oreskin 2006 és 2013 között a Roszbank, a Crédit Agricole és a VTB Kapital pénzintézetnél töltött be vezető tisztségeket. A pénzügyi tárcához 2013-ban került, ahol a hosszú távú stratégiai tervezési osztály vezetője lett. A miniszterhelyettesi posztra tavaly márciusban kapott kinevezést.

Az új posztra kinevezésekor Putyin méltatta az új miniszter eddigi “eredményes tevékenységét. Oreskin a maga részéről közölte, hogy legfőbb feladatának az orosz gazdaság fejlődése előtt álló akadályok elhárítását tekinti.

“A legrosszabbat már magunk mögött hagytuk. A növekedés üteme persze nem megfelelő. Ezért a fő feladat a következő évben az lesz, hogy előkészítsük a kulcsfontosságú lépéseket, amelyek lehetővé teszik majd az orosz gazdaság fejlődése előtt álló strukturális akadályok megszüntetését. Sok a korlátozás, és most megkezdjük a munkát” – jelentette ki.

Oreskin az orosz kormány második legfiatalabb minisztere, mindössze egy hónappal idősebb Nyikolaj Nyikiforovnál, a távközlési és tömegkommunikáció-ügyi tárca vezetőjénél.

Makszim Oreskin elődjét, Alekszej Uljukajevet két hete váltották le azzal a gyanúval, hogy megpróbált 2 millió dollárt kizsarolni a Rosznyefty állami többségű olajvállalattól. Több mint két évtizede ő volt az első hivatalban lévő tárcavezető, akit letartóztattak Oroszországban. Uljukajev tagadja bűnösségét. MTI

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Oroszországban mintegy 2,6 millió illegális bevándorló tartózkodik

A megjelenés óta

-

Írta:

Mintegy 2,6 millióra tehető az Oroszországban tartózkodó illegális bevándorlók száma – jelentette ki Alekszandr Gorovoj orosz belügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Gorovoj szerint az illegális bevándorlás csökkenő tendenciát mutat Oroszországban, és az orosz belügyi szervek lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. A helyettes tárcavezető elmondta, hogy eddig kétmillió, törvénysértést elkövető külföldi állampolgárt tiltottak ki az országból.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos májusban 8-10 millió illegális bevándorlóról beszélt, akiknek jelenléte szerinte szociális feszültségekhez és a beutazók jogaival való visszaéléshez vezetett.

Az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia decemberben közzétett felmérése szerint a tavalyi év második felében, kétéves szünet után újból tömegessé vált a vendégmunkások, túlnyomórészt az idénymunkások beáramlása, számuk szeptember végén elérte 10,4 millió főt. A legtöbben, 8,8 millióan a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkeztek.

A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba munkavállalás céljából, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. MTI

Tovább olvasom

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017