Ukrajna finanszírozza a Donbassz neonáci csoportjait

0

Az ukrán állam lopja a pénzt a Donbassz nyugdíjasaitól (1), hogy abból pénzelje a térség neonáci csoportjait – és bevonja oda a gyerekeket is. Akiket ily módon gyakorlatilag különlegesen kiképzett, profi bűnözőkké nevel ki. Az ukrán agitációs és propaganda gépezet ezért egyöntetű üvöltéssel fogadta a Luganszki Népköztársaság (LNR) állambiztonsági minisztériumának minapi bejelentését, miszerint Luganszkban egy futballhuligánokból álló neonáci csoportot lepleztek le, akik az ukrán titkosszolgálatok megbízásából végeztek feladatokat. (2) Először a körül csaptak lármát, hogy „az LNR” „banditái” ártatlan gyermekeket bántalmaznak. Ezt követően már, „hazafias” hangokat megütve, a megszállók ellen küzdő törhetetlen harcosokról zengedeztek dicshimnuszokat.

- Hirdetés -

Ám ahogy napvilágra kerülnek a titkosszolgálat újabb különleges műveletének részletei – akik céljaik érdekében felhasználták az „Azov” kreatúráit (3), a hazafiasság pajzsa mindinkább repedezik és töredezik. Az LNR Állambiztonsági Minisztériumának dicséretére legyen mondva, hogy, jól adagolt információival, sikerült megakadályozni, hogy az ukrán sajtó hangos kórusa a feje tetejére állítsa a tényeket. Leonyid Paszecsnyiknek, az LNR állambiztonsági miniszterének a bejelentését követően a minisztérium is közhírré tette: bűnvádi eljárás indul a csoport két vezetője ellen.

MEGJEGYZÉSEK:

  • (1) A Donbassz ellen bevezetett TELJES GAZDASÁGI BLOKÁD részeként az ukrán állam teljesen leállította a térség számára történő nyugdíj átutalásokat. (Putyin elnök ezzel kapcsolatban meg is jegyezte: az orosz államnak még a csecsen háború legvéresebb időszakában sem jutott eszébe, hogy a lázadó tagköztársaságnak törvény szerint járó pénzügyi átutalásokat leállítsa.) Az így megtakarított összeget más célokra fordítják. Például, egy korábbi hír szerint, a pénzt hozzácsapják a kijevi rezsim által ellenőrzött területeken élő nyugdíjasok számára biztosított nyugdíjalaphoz. Úgy látszik viszont, hogy a pénzt nemcsak arra a célra fordítják.

- Hirdetés -

  • (2) A donyecki fiatalok többsége 19 év körüli ember, akiket az ukrán titkosszolgálat emberei szerveztek be – Kijevben, de a Donbassz területén is. Hivatalos tájékoztatás szerint a fiatalok feladatai között szerepelt – katonai és fontos közigazgatási létesítmények elleni szabotázsakciók mellett – segíteni abban, hogy a népköztásaságok vezetőit egymásnak ugrasszák.
  • (3) A beszervezett fiatalok eredetileg a náci „Azov” terrorbrigádba akartak jelentkezni. Ehelyett azonban egy Kijev környéki kiképzőtáborba vitték őket, ahol speciális kiképzést kaptak leendő feladataik ellátásához.

Csikós Sándor

Forrás: politikus.ru

Akár ez is tetszhet