Dokumentumfilm a Majdan első két hetéről (+18)

És ez még csak a kezdet volt. A “java” csak ez után jött.

A tüntetés-sorozat 2013. november 21-én kezdődött. 24-én már verték a rendőröket az utcán. 30-án is, amikor – a Magyar Televízió összeállítása szerint – “a rendőrök, Janukovics parancsára, brutálisan verték a békés tüntetőket”.

(Ezt a hazugságot egyébként a zavargásokat irányító trojka egyik vezére, Arszenyij Jacenyuk későbbi miniszterelnök üvöltötte világgá.)

NOVEMBER 30-ÁN A TÉREN BONTOTT ZÁSZLÓT AZ UKRAJNAI FASISZTA SZERVEZETEK EGYESÍTÉSÉVEL PRÓBÁLKOZÓ “JOBB SZEKTOR” (melyből utóbb párt, illetve a hadsereg része lett). Az ízig-vérig náci szervezet egyik alapítója és fő szponzora a véreskezű zsidó milliárdos oligarcha, Igor Kolomojszkij volt. (Az, aki kifundálta és megfinanszírozta a 2014. május 2-i ogyesszai borzalmas tömegmészárlást.)

(Amikor – együttérezve zsidó honfitársainkkal a 75 évvel ezelőtti Holokauszt miatt, meghatottan mondjuk: “ez – a fasizmus – soha többé nem fordulhat elő!”, jusson eszünkbe a zsidó főnáci és hóhér, Igor Kolomojszkij és “Jobb Szektora is. Akit amúgy korábban egy európai zsidó szervezet élére javasoltak. Így “nem fordulhatnak elő többé a fasizmus rémtettei”.)

December 1-én ledöntötték a Lenin-szobrot, és vadul nekitámadtak a rendőröknek. Egy másik utcán – ahol több kormányzati épület is van – a kormánynegyedet őrző rendőrök sorfalának buldózerrel mentek neki.

CSAK AZON AZ UTCÁN, EGYETLEN NAP ALATT SZÁZ RENDFENNTARTÓ SÉRÜLT MEG: csonttörések, zúzódások, betört koponyák, égési sérülések. (Rendőrök agyonverése, szemük kiszúrása, karjuk petárdával való lerobbantása, a városháza pincéjében való kínzása még csak ez után következett.)

Ez még csak az első két hete volt a három hónapig tartó, borzalmas rémálomnak. Amit még borzalmasabb – máig tartó – évek követtek. SZÁZEZER HALOTTAL (mindkét részről).

Csikós Sándor

loading...

Ez is érdekelhet