Írjon nekünk

Dokumentumfilm a Majdan első két hetéről (+18)

A megjelenés óta

-

És ez még csak a kezdet volt. A “java” csak ez után jött.

A tüntetés-sorozat 2013. november 21-én kezdődött. 24-én már verték a rendőröket az utcán. 30-án is, amikor – a Magyar Televízió összeállítása szerint – “a rendőrök, Janukovics parancsára, brutálisan verték a békés tüntetőket”.

(Ezt a hazugságot egyébként a zavargásokat irányító trojka egyik vezére, Arszenyij Jacenyuk későbbi miniszterelnök üvöltötte világgá.)

NOVEMBER 30-ÁN A TÉREN BONTOTT ZÁSZLÓT AZ UKRAJNAI FASISZTA SZERVEZETEK EGYESÍTÉSÉVEL PRÓBÁLKOZÓ “JOBB SZEKTOR” (melyből utóbb párt, illetve a hadsereg része lett). Az ízig-vérig náci szervezet egyik alapítója és fő szponzora a véreskezű zsidó milliárdos oligarcha, Igor Kolomojszkij volt. (Az, aki kifundálta és megfinanszírozta a 2014. május 2-i ogyesszai borzalmas tömegmészárlást.)

(Amikor – együttérezve zsidó honfitársainkkal a 75 évvel ezelőtti Holokauszt miatt, meghatottan mondjuk: “ez – a fasizmus – soha többé nem fordulhat elő!”, jusson eszünkbe a zsidó főnáci és hóhér, Igor Kolomojszkij és “Jobb Szektora is. Akit amúgy korábban egy európai zsidó szervezet élére javasoltak. Így “nem fordulhatnak elő többé a fasizmus rémtettei”.)

December 1-én ledöntötték a Lenin-szobrot, és vadul nekitámadtak a rendőröknek. Egy másik utcán – ahol több kormányzati épület is van – a kormánynegyedet őrző rendőrök sorfalának buldózerrel mentek neki.

CSAK AZON AZ UTCÁN, EGYETLEN NAP ALATT SZÁZ RENDFENNTARTÓ SÉRÜLT MEG: csonttörések, zúzódások, betört koponyák, égési sérülések. (Rendőrök agyonverése, szemük kiszúrása, karjuk petárdával való lerobbantása, a városháza pincéjében való kínzása még csak ez után következett.)

Ez még csak az első két hete volt a három hónapig tartó, borzalmas rémálomnak. Amit még borzalmasabb – máig tartó – évek követtek. SZÁZEZER HALOTTAL (mindkét részről).

Csikós Sándor

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Oroszországban mintegy 2,6 millió illegális bevándorló tartózkodik

A megjelenés óta

-

Írta:

Mintegy 2,6 millióra tehető az Oroszországban tartózkodó illegális bevándorlók száma – jelentette ki Alekszandr Gorovoj orosz belügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Gorovoj szerint az illegális bevándorlás csökkenő tendenciát mutat Oroszországban, és az orosz belügyi szervek lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. A helyettes tárcavezető elmondta, hogy eddig kétmillió, törvénysértést elkövető külföldi állampolgárt tiltottak ki az országból.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos májusban 8-10 millió illegális bevándorlóról beszélt, akiknek jelenléte szerinte szociális feszültségekhez és a beutazók jogaival való visszaéléshez vezetett.

Az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia decemberben közzétett felmérése szerint a tavalyi év második felében, kétéves szünet után újból tömegessé vált a vendégmunkások, túlnyomórészt az idénymunkások beáramlása, számuk szeptember végén elérte 10,4 millió főt. A legtöbben, 8,8 millióan a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkeztek.

A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba munkavállalás céljából, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. MTI

Tovább olvasom

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017