Remek magyar eredmény a szófiai Sambo Világbajnokságon (képek)

Két magyar versenyző képviselte hazánkat a Sport & Combat Sambo Világbajnokságon, Szófiában.

Vesztergom József 100kg, Combat sambo kategória, Világbajnokság 5.hely. 3 győztes meccs (Marokkó, Trinidad, Németország), 2 vesztes (Ukrajna, Bulgária) Az első mérkőzésén Reda Kaarouti Marokkóból volt az ellenfele, Józsi technikai győzelmet ért el elég hamar. (8 pont különbség)

Következő ellenfele a négy közé jutásért 2015 EB győztese és VB 2. helyezettje, az ukrán Anatolii Voloshynov. (Józsi tőle kapott ki a döntőben tavaly) A bravúr ezúttal nem sikerült.

sambo02

Az új dupla vigaszágas szabály szerint tovább küzdhetett, így a Trinidad és tobagói Joseph Martin-nal találta szemben magát, akinek szétrúgta a bal lábát, majd nyolc pontos különbséggel beszüntették a mérkőzést. A következő mérkőzése a német Bjorn Bachmann lett volna, aki nem állt ki.sambo04

A bronzéremért már csak a helyi színeket képviselő válogatott Kamen Georgiev állta útját.

Egy jó iramú mérkőzésen, sajnos egy lábfeszítéssel nyert a bolgár, így övé lett a bronzérem és a magyar versenyző 3 győzelemmel és 2 vereséggel az 5. helyen végzett és az eddigi legnagyobb magyar sikert érte el a Sambo VB-k történetében.

Szombaton a VB újonc Sirankó Ferencért izgulhattunk 100kg sport sambo kategóriában. Sajnos Ferinek nem jött össze. A mexikói Angel Delgado-val játszott szoros meccset: 2-2 volt az eredmény, de az ellenfélé volt az utolsó akciópont, így az ő kezét emelték a magasba. Hiányzott még a versenyrutin.

A versenyzőket Papp Imre a Magyar Sambo Szövetség elnöke kísérte a viadalra.

loading...

Ez is érdekelhet