Írjon nekünk

Sport

Zabivaka a farkas lett a 2018-as oroszországi foci-vb kabalája

A megjelenés óta

-

A farkast választották a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság kabalafigurájának – értesült a TASZSZ orosz hírügynökség.

A győztes farkas figura a szavazatok 53%-át szerezte meg, amely több mint egymillió voksot jelent. A második helyen a 27%-ot szerző tigris, a harmadik helyezett pedig a szavazatok 20%-át megszerző kandúr lett.

A győztest élő televízióműsorban hirdették ki, amelynek vendége volt Vitalij Mutko orosz miniszterelnök-helyettes, valamint a brazilok korábbi világbajnok futballistája, Ronaldo is.

A 2018-as futball-világbajnokságra június 14. és július 15. között kerül sor 11 orosz város – Moszkva, Szentpétervár, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Jekatyerinburg, Szamara, Szocsi és Rosztov-Don ˜– 12 stadionjában

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Sport

Sűrű a program és fontos lépések a Magyar Sambo háza táján (+galéria)

A megjelenés óta

-

Írta:

Magyar sambo versenyző először vett részt junior VB-n és a Fitparade stábjával karöltve megrendeztük az első hazai gyerekversenyt, ami egyből nemzetközi lett.

Magyar versenyző először vett részt ifjúsági és junior Világbajnokságon. (Újvidék, 2017, október 12-15) Hazánkat Pécsi Péter képviselte junior 62kg-ban. (klubjai: Honvéd Zrínyi SE & Zen Mushin Do HE) Peti Fehérorosszal küzdött. Mivel a Sambo Orosz nemzeti sport, nem volt könnyű dolga. Az utolsó pillanatban egy dobás után megreccsentette karfeszítéssel a Beloruszt, de sajnos már későn. Pontkülönbségből adódóan beszüntették a mérkőzést. Mivel ellenfele utána kikapott a Tádzsik versenyzőtől, nem tudott vigaszágon tovább küzdeni.

Október 15.-én a Magyar Sambo Szövetség a Fitparade stábjával közösen rendezte hazánk első Utánpótlás gyerekversenyét, melyre külföldi klub is nevezett. Meglepően színvonalas mérkőzéseket is láthatott hazánk legnagyobb multisport fesztiváljának közönsége. A programot Combat sambo bemutató mérkőzés is színesítette. Érdemes megjegyezni, hogy a Fitparade égisze alatt szimultán mennek a sportrendezvények és bemutatók, mindenki megtalálhatta a magának tetszőt. (Fitness, Szkander, TRX, Sambo és még sok más)

A hazai versenyzők következő megmérettetése November 9-12 között a sportág őshazájában, Oroszországban lesz (Szocsi) a Felnőtt Világbajnokságon.

Tovább olvasom

Sport

Videón a 2018-as foci-vb helyszínei – 1. rész: Nyizsnyij Novgorod

A megjelenés óta

-

Írta:

Ismerd meg a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó városokat. Sorozatunk első részében Nyizsnyij Novgoroddal ismerkedhetünk meg.

Nyizsnyij Novgorod Oroszország ötödik legnagyobb városa, több mint 1.5 millió lakossal. A város első számú látnivalója a Kreml – amely a történelmi központban található, 2 km hosszú falaival és 13 bástyájával. A Kreml legrégibb épülete a Mihajlo-Arhangelszij székesegyház.

A stadion:

A 45 000 férőhelyes Nyizsnyij Novgorod stadion a világbajnokág után a helyi klub az FC Olimpiec Nyizsnyij Novgorod otthona lesz.

Négy csoportmérkőzést, egy nyolcaddöntőt és egy negyeddöntőt rendeznek a városban a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon.

Tovább olvasom

Sport

Több mint 1 millió drukkert várnak Moszkvába az oroszországi foci-vb idején

A megjelenés óta

-

Írta:

Több mint egymillió futballdrukkert várnak az orosz fővárosba a jövőévi labdarúgó-világbajnokságra – közölte a város turisztikai és sport részlegének vezetője a TASZSZ hírügynökséggel.

Alekszej Tihnyenko elmondta, hogy sokan már lefoglalták szálláshelyüket, akik Moszkvát választották elsődleges úti céljuknak, ahonnan majd elutaznak a többi vb mérkőzésnek is otthont adó városba. Hozzátette, hogy a világbajnokság idején több mint egymillió focidrukker érkezésére számítanak Moszkvában.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz hatóságok korlátozták a szállodai árakat a vb idejére, tehát nem emelkedhetnek jelentősen a hotelárak a sportesemény időszakában.

A városi tisztviselő elmondta, hogy Moszkvában több mint 1000 szálloda található, összesen 63 000 szobával. Egy átlagos turista 3-4 napot tölt az orosz fővárosban.

Az alacsonyabb kategóriájú hostel szállások további 163 000 ember befogadására képesek Moszkvában és nem beszéltünk még az egyéni lakáskiadókról.

A 2018-as FIFA világbajnokságot június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017