Vadlovakat engedett szabadon Vlagyimir Putyin (képek)

Przsevalszkij-lovakat engedett vissza természetes élőhelyükre Orenburg régióban tett látogatása során Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A Przsevalszkij-lovak populációjának helyreállítását célzó program keretén belül az orosz államfő és a természetvédelmi terület munkatársai közösen engedtek szabadon néhány lovat – közölte a Kreml sajtószolgálata.

A Przsevalszkij-ló napjaink „legvadabb” lova, mivel az amerikai musztángok elvadult állatok, olyan lovak, melyeket már egyszer háziasítottak, de elszöktek és így nyerték vissza jelenlegi vad állapotukat. A Przsevalszkij-lovat viszont soha nem háziasították sikeresen és napjainkban is megmaradt igazi vadlónak. Valaha számtalan olyan lóféle élt, melyeket nem sikerült háziasítani, ideértve a tarpánt, az onagert és más fajokat. De legtöbbjük mára kihalt és a Przsevalszkij-ló az egyetlen igazi vadló a világon.

Nevét egy orosz tábornokról, Nyikolaj Przsevalszkijról kapta, aki 1881-ben elsőként írta le ezt az állatot a természettudomány számára, miután egy expedíció során rátalált a létezéséről szóló beszámolók alapján.

Képek: © Алексей Дружинин / Kreml

loading...

Ez is érdekelhet