Írjon nekünk

Kijev megpróbálta elvitatni Moszkvától a FÁK soros elnökségét

A megjelenés óta

-

Ukrajna sikertelen kísérletet tett pénteken arra, hogy elvitassa Oroszországtól a Független Államok Közösségének (FÁK) jövő évi soros elnökségét.

Ukrajna képviselője, Nyikolaj Dorosenko nagykövet ezt a közösség biskeki csúcstalálkozóján próbálta meg, a Krím félsziget “elcsatolására” és a nemzetközi jog megsértésére hivatkozva. Vlagyimir Putyin orosz elnök azonban rámutatott, hogy Kijev nem írta alá és nem ratifikálta a FÁK alapszabályát, ezért nem jogosult javasolni annak módosítását.

Putyin szerint Oroszország nem annektálta a félszigetet, hanem “az, ami a Krímmel történt, bizonyos ukrajnai politikai erők tevékenységének következménye, amelyek államcsínyig vitték a dolgot”.

Az orosz elnök a TASZSZ hírügynökség beszámolója szerint megismételte azt az ismert hivatalos orosz álláspontot, amely szerint a Krím a helyi lakosság akaratának megfelelően, a nemzetközi joggal és az ENSZ Alapokmányával, valamint az ENSZ-bíróságok döntéseivel összhangban lett “egyesítve” Oroszországgal.

A tanácskozás részvevői több dokumentumot fogadott el, köztük azt is, hogy a FÁK következő elnöke Oroszország lesz. Putyin közölte, hogy a közösség következő csúcsértekezletét Moszkvában tartják majd, 2017. október 11-én.

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Oroszországban mintegy 2,6 millió illegális bevándorló tartózkodik

A megjelenés óta

-

Írta:

Mintegy 2,6 millióra tehető az Oroszországban tartózkodó illegális bevándorlók száma – jelentette ki Alekszandr Gorovoj orosz belügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Gorovoj szerint az illegális bevándorlás csökkenő tendenciát mutat Oroszországban, és az orosz belügyi szervek lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. A helyettes tárcavezető elmondta, hogy eddig kétmillió, törvénysértést elkövető külföldi állampolgárt tiltottak ki az országból.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos májusban 8-10 millió illegális bevándorlóról beszélt, akiknek jelenléte szerinte szociális feszültségekhez és a beutazók jogaival való visszaéléshez vezetett.

Az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia decemberben közzétett felmérése szerint a tavalyi év második felében, kétéves szünet után újból tömegessé vált a vendégmunkások, túlnyomórészt az idénymunkások beáramlása, számuk szeptember végén elérte 10,4 millió főt. A legtöbben, 8,8 millióan a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkeztek.

A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba munkavállalás céljából, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. MTI

Tovább olvasom

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017