Írjon nekünk

Több mint félmillió ukrán nyaralt a Krím félszigeten

A megjelenés óta

-

Az orosz turisztikai hivatal tájékoztatása szerint idén több mint 3.4 millió turista látogatott el a félszigetre.

Több mint félmillió ukrán turista választotta idén nyaralásra a Krím félszigetet, amely az ukrajnai puccs után 2014-ben egyesült újra Oroszországgal – mondta a Krími Köztársaság idegenforgalmi minisztere a TASzSz orosz hírügynökségnek.

Ezek a vendégek a Krím gyógyüdülőibe mennek, ahol kezelést is kapnak – monda Szergej Sztrelbitszkij. Összességben az orosz-ukrán határátkelőkön évről évre több mint  a kétszeresére emelkedett az utasforgalom, amely elérte az 1,7 millió főt – mondta.

A minisztériumunk által végzett felmérések azt mutatják, hogy nincs határ, nincsenek korlátozások az ukrán hatóságok részéről, amely megakadályozná az ukrán turisták beutazását a Krím félszigetre – mondta a miniszter.

A turisztikai minisztérium tájékoztatása szerint idén 3.4 millió turista látogatott el a félszigetre, ami 27.6%-al magasabb az előző évhez képest.

A többségében oroszok lakta Krím félsziget 2014 márciusában egy népszavazást követően egyesült újra Oroszországgal. A választásra jogosultak több mint 82%-a vett részt a referendumon. A választók több mint 96%-a döntött úgy, hogy elszakadnak Ukrajnától és egyesülni kívánnak az Oroszországi Föderációval.

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Oroszországban mintegy 2,6 millió illegális bevándorló tartózkodik

A megjelenés óta

-

Írta:

Mintegy 2,6 millióra tehető az Oroszországban tartózkodó illegális bevándorlók száma – jelentette ki Alekszandr Gorovoj orosz belügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Gorovoj szerint az illegális bevándorlás csökkenő tendenciát mutat Oroszországban, és az orosz belügyi szervek lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. A helyettes tárcavezető elmondta, hogy eddig kétmillió, törvénysértést elkövető külföldi állampolgárt tiltottak ki az országból.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos májusban 8-10 millió illegális bevándorlóról beszélt, akiknek jelenléte szerinte szociális feszültségekhez és a beutazók jogaival való visszaéléshez vezetett.

Az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia decemberben közzétett felmérése szerint a tavalyi év második felében, kétéves szünet után újból tömegessé vált a vendégmunkások, túlnyomórészt az idénymunkások beáramlása, számuk szeptember végén elérte 10,4 millió főt. A legtöbben, 8,8 millióan a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkeztek.

A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba munkavállalás céljából, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. MTI

Tovább olvasom

Ukrajna

Videó: több ezren tüntetnek Kijevben a parlament előtt

A megjelenés óta

-

Írta:

Kedden különböző ellenzéki pártok és mozgalmak több ezer támogatója vonult a kijevi parlament elé, hogy a politikai reformok folytatásáért tüntessen. A megmozdulást Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori grúz elnök Új Erők Mozgalma nevű pártja kezdeményezte.

A tüntetők fő követelései a parlamenti mentelmi jog megszüntetése, egy korrupcióellenes bíróság létrehozása és a választási rendszer megváltoztatása.

Tovább olvasom

Politika

Még nem tudni lesz-e idén újabb Putyin-Trump találkozó

A megjelenés óta

-

Írta:

A Kreml még nem erősítette meg, hogy az idén újra személyesen tárgyalna egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

Sajtóértesülések szerint az államfői találkozóra az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés vietnami csúcstalálkozóján kerülhet sor.

Jurij Usakov az orosz elnök tanácsadója újságírói kérdésre elmondta, hogy a korai még konkrétumokról beszélni a csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Az APEC-csúcsot 2017 november 10-11-én rendezik meg Vietnamban, 21 ország részvételével.

Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

Orosz Hírek © 2017