Az Egyesült Államok lett Ukrajna legnagyobb fegyverszállítója

0

Az Egyesült Államok 117.5 millió dollár értékben szállított fegyvert és katonai felszerelés Ukrajnának, ezzel az ország legnagyobb fegyverszállítójává vált – írja az Aposztrof ukrán hírportál.

- Hirdetés -

A lap az ukrán védelmi minisztériumra hivatkozva azt írja, hogy az Egyesült Államok lézer szimulátor rendszereket, rádió állomásokat, orvosi berendezéseket, aknamentesítőket és éjjellátó felszereléseket szállított Ukrajnának.

A sor még nem ért véget. A hírportál információi szerint Washington golyóálló mellényeket, kevlár sisakokat, WILLARD merev törzsű csónakokat, mobil radarállomásokat, Humvee típusú katonai járműveket és harctérre szánt élelmiszercsomagokat is szállított Kijevnek.

[mks_button size=”large” title=”Minden hír az ukrán válságról!” style=”squared” url=”http://oroszhirek.hu/tag/ukran-valsag/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”fa-rss” icon_type=”fa”]

2014 január 1-óta 18 ország, legtöbbjük NATO tagállam nyújtott logisztikai és humanitárius segítséget Ukrajnának – közölte az ukrán védelmi minisztérium. Ezek az országok több mint 164 millió dollár értékben szállítottak katonai felszereléseket az ukrán hadseregnek.

Akár ez is tetszhet