Ezek az országok szeretnék, ha egyáltalán nem lenne orosz sportoló a riói olimpián

Legalább tíz nemzeti doppingellenes szervezet követelni fogja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökétől, Thomas Bachtól, hogy zárja ki a teljes orosz nemzeti csapatot a közelgő riói nyári olimpiáról – írja a The New York Times.

Szombaton legalább tíz ország nemzeti doppingellenes szervezet, köztük az Egyesült Államok, Németország, Spanyolország, Kanada, Svájc és Japán jelentette be, hogy felszólítják a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB) a teljes orosz delegáció eltiltására a riói játékokról.

Az Egyesült Államok külön is kérte

Szintén szombaton az USADA (az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége) vezetője Travis Tygart egy keresettel fordult a NOB elnökéhez, hogy függesszék fel az orosz olimpiai és paralimpiai csapat részvételét a 2016-os riói olimpiáról.  A döntést legkésőbb július 26-ig meg kell hozni – írja az amerikai szervezet vezetője.

[mks_pullquote align=”right” width=”300″ size=”24″ bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#ffffff”]“Független” jelentés készül a Szocsi olimpiáról[/mks_pullquote]

Várhatóan hétfőn hozza nyilvánosságra a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) független bizottsága jelentését a 2014-es Szocsi olimpiáról. A bizottságot a kanadai Richard McLaren ügyvéd vezeti.

Az USADA vezetője Travis Tygart elmondta, hogy a független vizsgálat, melyet az elismert jogászprofesszor Richard McLaren vezet megerősíti, hogy szisztematikus, államilag támogatott doppingolás zajlik Oroszországban.

loading...

Ez is érdekelhet