Oroszország hírei

Zavargások Moszkvában és Szentpéterváron (képek)

12

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

MoszkvaFokozták a biztonsági intézkedéseket Moszkvában és Szentpéterváron, miután a futballszurkolók összecsaptak a rendőrökkel a két nagyváros központjában. A fővárosban több mint 5000 szurkoló gyűlt össze a Manyezsnyaja téren, ahonnan 29 embert szállítottak különböző sérülésekkel kórházba. A drukkerek Jegor Szidorovra a Szpartak Moszkva 28 éves szurkolójára emlékeztek, akit december 6-ra virradó éjszaka lőtték le, amikor társasága verekedésbe keveredett kaukázusi származású csoporttal. Előzetes információk szerint 65 embert vettek őrizetbe a hatóságok.

- Hirdetés -

Korábban az orosz sajtó azt közölte, hogy egy halálos áldozata is van az összecsapásoknak, azonban ezt a hírt a rendőrság szóvivője cáfolta.

Békésen indult

- Hirdetés -

A Szpartak Moszkva szurkolói kemény magja helyi idő szerint délelőtt 10 órakor gyülekezett a Dinamó metróállomáson. A körülbelül 500 fős csoport rendőri kísérettel vonult a gyilkosság helyszínére, a menet élén az elhunyt drukker fényképével.

Moszkva

Később a közösségi portálok segítségével több ezren gyűltek össze, majd a Manyezsnyaja téren a többségében fiatalokból álló tömeg összecsapott a rohamrendőrökkel. 29 embert szállítottak kórházba, 69 főt őrizetbe vettek. Helyszíni tudósítások szerint a drukkerek váratlanul rontottak neki a rendőröknek. Több szurkoló a nyári szmog alkalmával elterjed szájmaszkot viselt, így eltakarva arcát. Nemsokkal később a híradások arról számoltak be, hogy Szentpéterváron is hasonló események kezdődtek.

Moszkvában és Szentpéterváron is megerősítették a rendőri jelenlétet az utcákon.

Moszkva

A rendőrség és az OMON belügyi kommandó ezúttal Oroszországban szokatlan módon reagált, egyebek között szép szóval győzködte a tiltakozókat, akik az egyenruhásokat mindenfélével megdobálták, egyebek között jégdarabokkal és a Manyezsnyaja téren felállított karácsonyfák díszeivel.

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet