Versenyfutás az Opelért

0

Opel logoÚjabb esélyes vevője van az Opelnek, a belga RHJ International holding személyében, amely jelentősen csökkenti a kanadai-orosz Magna autóalkatrész-gyártó esélyeit. A belga cég közlése szerint már folynak a tárgyalások a német autógyár megvásárlásáról. Az orosz-kanadai esélyeket tovább csökkenti az, hogy a Magna elhalasztott egy ülést amin új ajánlatott tettek volna az Opelre, erre azért lett volna szükség, mert ezt a versenytársak is megtették.

- Hirdetés -

{loadposition billboard}Németország két milliárd dollárral támogatja az Opel életben maradását. Közben újabb versenyző a kínai BAIC jelentkezett a General Motors európai gyáráért. A legesélyesebb befutónak mégis a belga cég látszik mivel a legkevesebb állami támogatást kéri a német kormánytól. Oroszország és Kína is hasonló előnyöket hangoztat, miszerint a hatalmas vásárlói piacuk jelentősen növelné az Opel eladásait a két országban.

 

Az orosz érdek már nem olyan erős

Oroszország elsősorban a technológia megszerzése miatt szeretné ha részesedése lenne a német autógyárban, de ha az orosz-kanadai cég is lenne a befutó arra nincs garancia, hogy az Opelnél használt technológiát Oroszországban is hasznosítsák. Az orosz félnek mérlegelnie kell, hogy ilyen feltételek mellet érdemes-e ennyi pénzt áldozni a német autógyár megszerzésére.

- Hirdetés -

A General Motors és a német kormány még idén döntést akar hozni az új tulajdonosról.

Akár ez is tetszhet