Oroszország hírei

Vagyim Kosztyenko orosz katona halála körüli sajtóspekulációk

76

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Az orosz légierő Hmeimim városa mellett állomásozó szervizcsapatában szolgáló katona halála körül hatalmas spekulációs hullámot vert a nyugati sajtó. Az orosz védelmi minisztérium nyomozása alapján kiderült, hogy Vagyim a kedvesével történt veszekedés után önkezével vetett véget életének. A nyugati sajtó máris a háborús szolgálat körülményeinek elviselhetetlenségéről cikkez.

- Hirdetés -

„Sajnos hasonló tragédiák mindig történnek a hadseregben is, ez nem a szolgálat körülményeivel kapcsolatos, hanem egyéni tulajdonságok és a körülmények következménye” – jelentette ki az orosz légierő szíriai alakulatának képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy.

„Minden más verzió, amely Vagyim Kosztyenko halálát felhasználva előszeretettel taglalja és kritizálja az orosz hadsereg szolgálati viszonyait és körülményeit tudatos inszinuáció, ebben élen jár a nyugati sajtótermékek egy része, de sajnos az orosz média liberális része is kiveszi részét a szerencsétlen katona halála körüli spekulációkban. A hadsereg főügyészségének nyomozói tovább vizsgálják a halál körülményeit, hogy még pontosabban informálni tudjuk a hozzátartozókat” – tette hozzá Konasenkov.

- Hirdetés -

Forrás: TASS

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet