The news is by your side.

Ukrajna: megcsinálták! Összeomlás szélén az ukrán hadsereg

16

TankAz ukrán államadósság összege a múlt évben 10 milliárd dollárról 37,5 milliárd dollárra nőtt. Az állami Nyeftegaz pedig 4 milliárd dolláros hiánnyal küzd – jelentette ki Viktor Juscsenko elnök a kormány kritizálva. Megengedhetetlen – mondta Juscsenko- hogy a Nyeftegaz, Ukrajna legnagyobb olaj- és gáztársasága költségvetési deficitje 4 milliárd dollár legyen.

- Hirdetés -

Az elnök bírálta azt is, hogy az évi tízmillió tonna kapacitású Odessza-Brody csővezetéken csak négymillió tonna orosz nyersolaj halad át és az ukrán kormány nem akarja, hogy azon a Kaszpi térségből is hozzanak olajat ukrajnai finomítóknak.

Juscsenko az ITAR-Taszsz jelentése szerint emellett kitért arra is, hogy ukrán államadósság a tavaly tízmilliárd dollárról 37,5 milliárd dollárra emelkedett. Az elnök kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők az összeomlás határán állnak, mert mintegy kétezer szerződéses katona és 200 pilóta kilépett a seregtől az alacsony bérek miatt.

- Hirdetés -

Juscsenko állítása szerint abban bízik, hogy a Nemzetbiztonsági Tanács közbelép és parlamenti vitát kezdeményez a hadsereg ellátásának javításáról.

 

(A szerző biztonságpolitika-szakirányos, V. éves politológus-hallgató)

 

Keress pénzt

Ez is érdekelhet