The news is by your side.

Ukrajna államadóssága elérte a GDP száz százalékát

46

Ukrajna állami tartozása elérte az egy trillió hrivnyát (47,6 milliárd dollár) ami az ország GDP-jének a száz százaléka – írja a TASS Jurij Bojkóra, az Ellenzéki Blokk vezetőjére hivatkozva. „Az elmúlt évben megháromszorozódott, és ez egy hatalmas probléma, amit a kormány nem akar észrevenni” – mondta Bojko megjegyezve, hogy a kormány a hitelekből él, ami az elmúlt hónapokban elérte a 12 milliárd dollárt.

- Hirdetés -

Bojko szerint a kormány minden külföldi utazásának csak egy célja van, hogy pénzhez jussanak és egyáltalán nem foglalkoznak a gazdasággal, az államkassza feltöltésével, a nyugdíjakkal és a fizetésekkel sem. 

A Pénzügyminisztérium korábban még 54,057 milliárd dollár tartozásról jelentett. A Szakértők azzal rémisztgették a lakosságot, hogy az év végére az állami tatozás el fogja érni a GDP száz százalékát. Ukrajnának közben meg kell állapodnia a hitelezőivel a tartozások átütemezésével kapcsolatban, mivel ettől függ az újabb európai hitelcsomag. „Nem tudjuk kiszolgálni a Janukovics rezsim idejéből származó 40 milliárd dolláros tartozást. Ez az az összeg, amibe kerül nekünk Ukrajna keleti helyzete” – nyilatkozta Arszenyij Jacenyuk, Ukrajna miniszterelnöke.

- Hirdetés -

RapidPress Hírszolgálat

Keress pénzt

Ez is érdekelhet