Írjon nekünk

Sport

Top 10: ez történt Oroszországban 2011-ben

A megjelenés óta

-

Top 10Összegyűjtöttük a 2011-es év 10 legmeghatározóbb oroszországi eseményét. A sorrendet időrendben közöljük. Azon események közül választottunk, amelyekre a legtöbb olvasó volt kíváncsi. Felidézzük többek között a legfontosabb politikai, közéleti és sport eseményeket is, de a tragédiáktól sem volt mentes a múltesztendő. Sok meghatározó esemény felkerülhetett volna még erre a listára, azonban most 2011 tíz legolvasottabb írásaiból idézünk vissza.

Január

Öngyilkos merénylet Moszkvában

Robbanás történt a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren, helyi idő szerint január 24-én hétfőn délután fél öt körül. A detonáció a reptér nemzetközi érkezési termináljának fogadó csarnokában volt. A merénylet 35 halálos áldozatot követelt.

Először ment orosz elnök Palesztinába

Az izraeli hivatalnokok ugyan megnehezítették Dmitrij Medvegyev útját Palesztinába, de az orosz elnök eljutott oda –írják a lapok. Medvegyev Jordánián keresztül jutott el Palesztinába, amelyet első ízben keresett fel.

Június

Dzsudzsák Balázs Oroszországba igazolt

Dzsudzsák Balázs megegyezett az orosz élvonalban szereplő Anzsi Mahacskalával. Dzsudzsák a Debrecenben kezdte pályafutását, majd 2008-ban a PSV Eindhovenhez igazolt, amellyel holland bajnoki címet nyert. Az eindhovenieknél meghatározó futballista lett, a mostani szezonban bronzérmet nyert a csapattal.

{phocagallery view=category|categoryid=3|limitstart=0|limitcount=1|detail=1|pluginlink=0|type=2}

Hivatalosan is törölte a téli időszámítást az orosz elnök

Dmitrij Medvegyev orosz elnök aláírta azt a rendelet, amely eltörli Oroszországban a téli időszámítást – közölte a Kreml sajtószolgálata.

Szeptember

Lezuhant a Lokomotív Jaroszlavl hokicsapat repülőgépe

Lezuhant a Lokomotív Jaroszlavl profi jégkorong csapat Jak-42 típusú utasszállító repülőgépe. A gép Jaroszlavl repülőtere mellet csapódott a földbe. A fedélzetén a jégkorong csapat tagjai 37 fő és a 8 fős személyzet utazott összesen 45-en. A balesetben 43-an vesztették életüket.

Medvegyev Putyint javasolta elnökjelöltnek

Dmitrij Medvegyev orosz elnök Vlagyimir Putyin kormányfőt, korábbi államfőt javasolta elnökjelöltnek a tavaszi elnökválasztásra, Putyin pedig Medvegyevet javasolta az Egységes Oroszország Párt listavezetőjének a decemberi parlamenti választásokra szombaton, a kormánypárt kongresszusán Moszkvában.

{phocagallery view=category|categoryid=12|limitstart=0|limitcount=1|detail=1|pluginlink=0|type=2}

Hivatalosan is orosz tulajdonba került a Volksbank International

Véglegesítették a Volksbank kelet-közép-európai leányvállalatának eladásáról szóló szerződését csütörtökön Bécsben az eddigi tulajdonosok az orosz Sberbankkal (Szberbank).Az adásvétel nem vonatkozik a Volksbank International (VBI) romániai divíziójára. A legnagyobb orosz bank ezzel nyolc országban lesz jelen a térségben.

Október

Új Orosz Birodalom a Csendes-óceánon

Anton Bakov, az orosz állami duma volt képviselője, ma egyszerűen vállalkozó és utazó vásárolt néhány lakatlan szigetet a Csendes-óceánon, és kikiáltotta az Új Orosz Birodalom elnevezésű államot.

Autóbalesetben életét vesztette Pavel Karelin

Október 9-én autóbalesetben vesztette életét Oroszország elsőszámú síugrója Pavel Karelin.

November

Medvegyev bejelentette a válaszlépéseket a NATO rakétapajzs ellen

Az orosz elnök utasítást adott szerdán a kalinyingrádi övezetben lévő, rakétatámadásokat előrejelző új radarrendszer üzembe helyezésére, és kilátásba helyezte: megegyezés hiányában rakétákat irányíttat az amerikai rakétapajzs Európában kiépülő elemeire. Dmitrij Medvegyev erről a lakossághoz intézett televíziós üzenetében számolt be.

Megosztás
Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Sport

Már 77 ezer jegy elkelt a holnapi orosz-argentin meccsre

A megjelenés óta

-

Írta:

Már több mint 77 ezer jegy elkelt a szombati Oroszország – Argentína barátságos labdarúgó mérkőzésre, amelyet a felújított Luzsnyiki stadionban rendeznek.

A szombati mérkőzéssel avatják fel a felújított, 81 ezer férőhelyesre bővített Luzsnyikit, amelyben a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjét is rendezik.

Oroszország már javában a jövőévi vb-re készül és a szabad szállodai szobák is gyorsan fogynak a helyszíneken.

A 2018-as FIFA világbajnokságot június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Megosztás
Tovább olvasom

Politika

Putyin: Oroszországban nincs állami doppingrendszer

A megjelenés óta

-

Írta:

Oroszországban nem létezik állami doppingrendszer – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Cseljabinszkban.

Oroszországban sohasem volt, nincs, és remélem, hogy sohasem lesz állami doppingrendszer, amivel megpróbálnak bennünket meggyanúsítani, sőt, megvádolniVlagyimir Putyin

Az orosz vezető mindemellett elismerte, hogy csakúgy, mint sok más országokban, Oroszországban is van doppingolás, az egyes eseteken az orosz vezetés “dolgozik és dolgozni fog”.

Mint mondta, a doppingváddal illetett sportolókat polgári bíróságokon kell megvédeni.

“Úgy gondolom, hogy a különleges bírósági rendszerek itt már nem elegendők, általános polgári bírói testületekhez kell fordulni” – hangoztatta.

Nem igazak a 2016-os McLaren-jelentésben leírtak

A szövetségi szintű és a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerdán közölte: nem igazak a 2016-os McLaren-jelentésben leírt, az ország sportolóinak állami szintű doppingolására vonatkozó állítások.

Az SZK szerint “a WADA (a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) által felkért független szakértő, Richard McLaren azzal kapcsolatos érvei, hogy a szocsi téli olimpia doppinglaborjában a pozitív mintákat negatívra cserélték, valamint hogy Oroszországban állami doppingprogram működne, cáfolatot nyertek”.

Mindemellett Oroszország – az SZK javaslatára – kérni fogja, hogy az Egyesült Államok adja ki Grigorij Rodcsenkovot, az orosz antidopping labor korábbi vezetőjét, aki a vádak szerint segített eltitkolni a rendszer működését a 2014-es téli olimpián.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ezen állítások ellenére elrendelte a szocsi olimpián levett összes orosz doppingminta újraelemzését.

A WADA által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette független vizsgálóbizottság az oroszok államilag támogatott, rendszerszintű doppingolását feltáró jelentése szerint az orosz doppingellenőrző szervek 2011 és 2015 között 30 sportágban mintegy 1000 sportoló vizsgálati mintáját manipulálták, illetve pozitív teszteredményeket titkoltak el.

A McLaren-jelentés után a NOB – a WADA ajánlásával ellentétesen – a nemzetközi sportági szövetségekre bízta, hogy engednek-e orosz versenyzőket indulni a tavalyi riói olimpián, azzal a kitétellel, hogy a jelentésben nevesített sportolók semmikképpen sem indulhatnak. Rióban orosz atléták – egy kivétellel – és súlyemelők sem szerepelhettek, összesen 279-en képviselhették az országot Brazíliában. A riói paralimpiáról pedig – csakúgy mint a 2018-as téli paralimpiáról – valamennyi orosz sportolót kizárták.

Az orosz sportolók phjongcshangi, téli olimpiai részvételéről a NOB végrehajtó bizottsága december 5. és 7. közötti ülésén születhet döntés.

Dmitrij Peszov, a Kreml szóvivője kedden kifejezte Moszkva reményét, hogy folytatódni fog az együttműködés Oroszország és a NOB között, és hogy nem valósul meg a “legrosszabb forgatókönyv”, amely szerint kizárnák az orosz válogatottat a téli olimpiáról. Mint mondta, egy ilyen döntés súlyos veszteséget okozhatna az olimpiai mozgalomnak.

A szóvivő hangoztatta, hogy Oroszország a nemzetközi olimpiai mozgalom felelősségteljes tagja és ő is tagadta a doppinghasználat állami támogatását.

“Oroszország elnökének utasítására sporttisztségviselőink folytatják az intenzív párbeszédet a NOB-bal és annak képviselőivel” – mondta. MTI

Megosztás
Tovább olvasom

Sport

Argentína-Oroszország mérkőzéssel avatják a felújított Luzsnyikit

A megjelenés óta

-

Írta:

Hétfőn megérkezett az orosz fővárosba Lionel Messi az FC Barcelona és az argentin válogatott támadója.

Az Oroszország – Argentína barátságos mérkőzés november 11-én kerül megrendezésre a felújított Luzsnyiki stadionban.

Messi csapattársával Javier Mascheranóval együtt érkezett Moszkvába.

A felújított Luzsnyiki stadion

Miután nyáron sikeresen rendezte meg a Konföderációs kupát, Oroszország most teljes gőzzel a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra készül.

A 2018-as FIFA világbajnokságot június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Megosztás
Tovább olvasom

#ukrán oktatási törvény

Hirdetés

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű