Oroszország hírei

Szaakasvili lett az Ukrajnai Állami Vállalatok Felügyeleti Tanácsának a vezetője

26

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Miheil Szaakasvili lett az Ukrajnai Állami Vállalatok Felügyeleti Tanácsának vezetője –írja a Komszomolszkaja Pravda Ajvarasz Abromavicsuszra, az ország gazdaságfejlesztési miniszterére hivatkozva. „Ma hozzuk létre az Ukrajnai Állami Vállalatok Felügyeleti Tanácsát. Ez egy szakértői csoport, akik államigazgatási tapasztalattal rendelkeznek. Ismerik Ukrajnát, és azokat a kihívásokat, amelyek az ország előtt állnak. Megvannak a saját nézeteik a reformokkal kapcsolatban. Elégedett vagyok azzal, hogy Szaakasvili kormányzó elfogadta ennek a tanácsnak a vezetését” – mondta a miniszter.

- Hirdetés -

Szaakasvili szerint rendkívül fontos ennek a tanácsnak a létrejötte, mivel a vállalatok az oligarchák fekete forrásaivá váltak. „Az elmúlt évben már a Majdan után a szemünk láttára a vállalatok igazgatói 100 milliárd hrivnyát loptak. Ma Ukrajna kirablásának befejezésről beszélünk” – mondta Szaakasvili.

Szaakasvili 2004 januárja és 2013 novembere között volt Grúzia elnöke. Választási veresége után, 2013 novemberében külföldre távozott, jórészt az Egyesült Államokban tartózkodott, most Ukrajnában lakik.

- Hirdetés -

A grúz hatóságok időközben vádat emeltek ellene és kérték kiadatását Ukrajnától, de Kijev elutasította. Szaakasvili ellen 2014 augusztusában emeltek vádat egy grúz parlamenti képviselő elleni 2005-os fegyveres támadás szervezése miatt, emellett hivatali hatásköre túllépésével, valamint 8,83 millió lari (5 millió dollár) közpénz jogosulatlan elköltésével is vádolják.

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet