Oroszország hírei

Putyin továbbra sem hajlandó találkozni Erdogannal

31

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem tervezi felvenni a kapcsolatot Recep Tayyip Erdogan török államfővel – közölte a Kreml szóvivője Dmitrij Peszkov pénteken a Taszsz hírügynökséggel. “Nem volt kapcsolatfelvétel, és nem tudok róla, hogy tervben lenne” – mondta Peszkov. Az elnök sajtótitkára még a hét elején közölte, hogy tájékoztatták Vlagyimir Putyint orosz államfőt arról, hogy Erdogan török elnök találkozni szeretne vele. A szóvivő nem közölt további részleteket arról, hogyan reagált Putyin elnök a török államfő javaslatára.

- Hirdetés -

A török elnök még szombaton közölte újságírókkal, hogy találkozni szeretne Vlagyimir Putyinnal, hogy megvitassák az Ankara szerint újabb orosz légtérsértést. Erdogan elmondta, hogy megkérte Törökország külügyminisztériumát, hogy kérjen egy találkozót Putyinnal.

A török külügyminisztérium állítása szerint egy Szu-34-es orosz vadászgép január 29-én megsértette Törökország légterét. Az orosz védelmi minisztérium szóvivője Igor Konasenkov visszautasította a török vádakat és minden alapot nélkülöző propagandának minősítette azt.

- Hirdetés -

Szaúd-Arábia és Törökország összehangoltan küldene szárazföldi csapatokat Szíriába

Az orosz elnök szóvivője elmondta, hogy a Kreml figyelemmel kíséri a Szaúd-Arábia körül kialakult helyzetet, miszerint szárazföldi erőket küldene Szíriába az Iszlám Állam ellen.

A szaúdi királyság szándékát a hadsereg szóvivője ismertette az Al-Arabiya tévécsatornának. Szerinte a koalíció sikerének érdekében a levegőben és szárazföldön egyaránt támadni kellene a terrorszervezetet.

Ankara és Rijád elkötelezett Bassár el-Aszad szír elnök eltávolításában. Szaúd-Arábia és Törökország néhány hete közös katonai koordinációs testületet hozott létre.

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet