Írjon nekünk

Putyin nem nősül újra

Közzétéve

-

Az orosz államfő nem nősül újra, nincs az életében másik asszony – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő pénteken az Eho Moszkvi rádiónak adott interjúban. “Teljes bizonyossággal állíthatom, hogy ez az egész leginkább a pletykák és a rosszindulatú híresztelések kategóriájába tartozik” – reagált a Kreml szóvivője arra a híresztelésre, miszerint Vlagyimir Putyin hamarosan újranősül. Peszkov azt mondta, hogy az orosz államfő munkája nem ad teret a magánéletre: “Putyin elfoglaltságát tekintve, még egy tapasztalatlan embernek sem nehéz megállapítani, hogy az egyáltalán nem fér össze valamiféle családi kapcsolattal, csakis azzal a felelősséggel, amelyet államfőként visel” – jelentette ki a szóvivő. Azt nem tudta megmondani, hogy Vlagyimir Putyin és felesége mikor adja be a válópert. Mint fogalmazott, ez teljes mértékben a magánügyük. Arról sem tudott tájékoztatást adni, mivel foglalkozik majd Ljudmila Putyina a válást követően és arra kérte az újságírókat, hogy ne vájkáljanak az elnök feleségének magánéletében.

Ljudmila Putyina 1986-ban az akkori Leningrádi Állami Egyetemen bölcsész-romanisztika szakon diplomázott, németül, spanyolul és franciául is beszél. A színházművészet, a zene iránt érdeklődik, szereti a románcokat. 1990-1994 között német nyelvet tanított a leningrádi pedagógus továbbképző intézetben. Az orosz államfő és felesége csütörtökön a Rosszija 24 állami televíziónak jelentette be, hogy házasságuknak vége, és már egy ideje nem élnek együtt. Az elnöki házaspár az utóbbi öt évben nagyon ritkán mutatkozott együtt a nyilvánosság előtt. Vlagyimir Putyin és Ljudmila Skrebnyeva 1982. július 28-án kötött házasságot. Két lányuk van, Marija 1985-ben, Jekatyerina 1986-ban született.

Az orosz sajtóban nem szűnnek a találgatások és kommentárok a Putyin-házaspár válásával kapcsolatosan. Vlagyimir Szlatyinov politológus férfias tettnek minősítette az elnök lépését. “Elképzelhető, hogy egyáltalán nem volt könnyű meghoznia ezt a döntést, minthogy ő politikus, számára a magánéleti kérdések nem voltak nyilvánosak” – idézte a szakértőt a Moszkovszkij Komszomolec című orosz napilap. Szlatyinov szerint érdekes lesz az államfő új arculatát megfigyelni, amely szerint Vlagyimir Putyin “az országért dolgozik, csak az országra gondol, és vele él házasságban”. A bulvárlapnak számító lap internetes változatán megjelent cikk szerint a politológusok többsége nem akarta kommentálni Putyin válását, és aki megtette, az is csak óvatosan. Akadtak ugyanakkor olyanok is, akik tudni vélték a leendő orosz first lady nevét, akit szerintük az államfő 2014-ben, a szocsi téli olimpián fog bemutatni.

Hirdetés
Szólj hozzá

Be kell lépned a hozzászóláshoz Belépés

Leave a Reply

Politika

Putyin: a NATO keleti terjeszkedésére a reakciónk rendkívül negatív lenne

Közzétéve

-

Írta:

Ne hagyjuk, hogy országaink viszonya az amerikai vizsgálatok foglya legyen – mondta a többi között Vlagyimir Putyin orosz elnök a Fox televíziónak a Donald Trump amerikai elnökkel tartott csúcstalálkozója után, még Helsinkiben adott, az Egyesült Államokban hétfőn elhangzott interjújában.

Az orosz elnök Donald Trumpról, a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozásról, a hadászati támadó fegyvereket korlátozó START III. egyezmény meghosszabbításáról, a NATO szerepéről és esetleges bővítéséről is szólt.

Hangsúlyozta: a csúcstalálkozón közölte Donald Trump elnökkel, hogy Moszkva készen áll a 2021-ben lejáró érvényű Start III. egyezmény meghosszabbítására. “Biztosítottam Trump elnököt, hogy Oroszország készen áll az egyezmény kiterjesztésére, meghosszabbítására, de először még néhány specifikus kérdésben egyezségre kell jutnunk, és van még néhány kérdésünk amerikai partnereinkhez” – fogalmazott az orosz elnök.

Hozzátette: Moszkva álláspontja szerint Washington ugyan nem teljes egészében tartja be a szerződést, de ezt szakértőknek kell tisztázniuk.

A NATO Grúzia és Ukrajna irányában történő esetleges bővítését Vlagyimir Putyin rossz néven venné, és nehezményezte, hogy az Észak-atlanti Szerződés Szervezete a Szovjetunió összeomlása után egyáltalán felvetette a keleti irányú esetleges terjeszkedést.

“A NATO struktúrájának határaink felé történő bővítése közvetlen és azonnali veszélyt jelentene nemzetbiztonságunkra, és a reakciónk rendkívül negatív lenne” – hangsúlyozta.

Az orosz elnök többször  kijavította a riportert

Amikor Chris Wallace, a Fox televízió sztárriportere a Krím félsziget bekebelezéséről faggatta, Putyin pontosított:

Oroszország szerinte a Krímet nem bekebelezte, hanem az ott élők népszavazással döntöttek az Oroszországhoz csatlakozásról. Az orosz elnök kérdés formájában vetette fel, hogy az amerikaiak beavatkoztak Ukrajnában, “puccsnak” minősítve az előző ukrán elnök eltávolítását. “Ki szervezte, támogatta a tüntetéseket a (kijevi) főtéren?” – tette fel a kérdést az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin az interjú során nem egyszer visszakérdezett. Amikor a riporter például arról faggatta, hogy a szíriai Aleppóban és Gútában az orosz bombázásoknak sok civil áldozata is volt, s vajon érzett-e emiatt lelkiismeret-furdalást, Putyin visszakérdezett: és Rakkában, ahol az amerikaiak bombázták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet állásait, nem voltak civil áldozatok? Hozzátette: “amikor háború folyik, a legszörnyűbb dolgok is megtörténnek, az áldozatok elkerülhetetlenek, s mindig felmerül a kérdés, ki hibáztatható ezért. Úgy gondolom, a Szíriát destabilizáló terrorista csoportok tehetők felelőssé” – hangsúlyozta Putyin. Kicsit később még azt is hozzátette: sajnálja, hogy a riporter nincs teljesen tisztában a szíriai helyzettel.

A Fox televízió a nemzetközi politikai meghatározó kérdéseinél jóval több teret szentelt Putyin amerikai belpolitikával kapcsolatos álláspontjainak.

Az orosz elnök – a Helsinkiben tartott sajtókonferencián elhangzottakhoz hasonlóan – kategorikusan leszögezte, hogy Oroszország nem avatkozott be a 2016-os amerikai választási folyamatba. Amikor a riporter szembesítette az amerikai hírszerzés adataival, információival, köztük a Demokrata Országos Bizottság (a párt vezető szerve) szervereiről történt adatlopással, az orosz elnök azt mondta: végül is az adatok az igazságot tartalmazták, nem hamis híreket. Az interjú elhangzása utáni kommentárokban a Fox televízió egyik elemzője meg is jegyezte: Vlagyimir Putyin úgy reagált, mintha az oroszok közfeladatot láttak volna el.

Vlagyimir Putyin azt is megerősítette, hogy Moszkvának nincsenek terhelő információi Donald Trumpról. Utalva arra, hogy Trump üzletemberként volt többször is orosz földön, Putyin így fogalmazott: “nem akarom megsérteni Trump urat, talán durván hangozhat, de nem volt számunkra fontos ember, mielőtt bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson”. Hozzátette: Trump “az építőipari bizniszben utazott, szépségversenyeket szervezett és soha senkinek eszébe sem jutott, hogy fontolgatná az indulást az elnöki posztért”. MTI

Tovább olvasom

Politika

Trump: véget ért az Egyesült Államok és Oroszország rossz viszonya

Közzétéve

-

Írta:

Donald Trump amerikai elnök “termékeny párbeszédnek” minősítette a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott hétfői találkozóját a közös sajtótájékoztatón Helsinkiben.

Az amerikai elnök leszögezte: soha nem volt rosszabb az Egyesült Államok és Oroszország viszonya, mint most “De ennek vége. Fél órával ezelőtt ez véget ért” – hangsúlyozta Donald Trump, aki ismételten “konstruktív párbeszédet” emlegetett.

Trump hangoztatta: a diplomácia fontosabb a konfliktusnál és az ellenségeskedésnél.

Tovább olvasom

Foci-vb 2018 Oroszország

Videó: amikor az énekesnő a színpadon tudja meg, hogy gólt lőttek az oroszok

Közzétéve

-

Írta:

Az orosz válogatott drámai negyeddöntőben 2-2-es döntetlent követő tizenegyespárbajban szombaton kiesett ugyan a világbajnokságon, de a futball-láz megállíthatatlan Oroszországban.

A mérkőzéssel egy időben lépett színpadra Polina Gagarina énekesnő, aki végig szurkolta a Szbornaja menetelését. A népszerű előadó fellépése közben lőtt gólt az orosz válogatott, amelyet kivetítőn követtek a helyszínen. Az énekesnő reakciója magáért beszél:

Tovább olvasom

Mi a véleménye?

Melyik vb-dal a nyerő?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Kövess minket

Hirdetés Töltsd le az Orosz Hírek alkalmazást! Szerezd meg: Google Play
Hirdetés

Népszerű