Pljuscsenko viszi körbe az olimpiai zászlót Szocsiban

0

OlimpiaAz olimpiai és paralimpiai játékok hivatalos zászlói március 26-án érkeznek meg Szocsiba. Ezen a napon a lobogókat ünnepélyes keretek között körbeviszik a belvároson. Repülőgéppel érkeznek a zászlók a Fekete-tenger parti üdülővárosba, ahonnan vonattal szállítják azokat a belvárosba, és onnan indul majd az ünnepélyes felvonulás. A város polgármestere Anatolij Pakomov még március 18-án utazott Kanadába, hogy ott átvegye Vancouvertől a paralimpiai játékok zászlaját.

- Hirdetés -

Az olimpiai zászlót a Vancouverben érmet szerzett sportolók, mint Iván Szkobrev, Alekszandr Zubkov, Jevgenyij Pljuscsenko, Alekszej Voevoda és Alekszander Tretyakov viszik körbe a belvárosban. A paralimpiai lobogót pedig Irek Zaripov, Szergej Szilov, Anna Burmisztrova, Kirill Mihajlov és Nyikoláj Polukin.

Szocsiban az olimpiai lobogókat a városházán állítják ki, ahol bárki megnézheti azokat, egészen júniusig, amikor is átszállítják őket a város új olimpiai múzeumába. A XXII téli olimpiai játékok 2014 február 7-én kezdődnek az oroszországi Szocsiban.

Akár ez is tetszhet