Patrusev: Amerika célja Ukrajna több részre szakítása

0

Nyikolaj Patrusev, az Orosz Föderáció biztonsági tanácsának titkára szerint az ukrajnai vezetőségi személycseréket az Egyesült Államokkal egyeztetve hajtják végre – írja a Vesztyi. „Az engedetlenség ahhoz vezet, hogy leváltják az ukrán elnököt és a kormányt” – mondta Patrusev. „Victoria Nuland minden egyes ukrajnai látogatása megerősíti, hogy Ukrajna nem egy független ország és Washington irányítja őket” – nyilatkozta a titkár.

- Hirdetés -

„Egyértelmű, hogy az utazásai nem kapcsolatosak a régió biztonsági tanácsaival és konzultációkkal, mint ahogy ezt a nyugati propaganda gépezet adja le, hanem az ország vezetőségét utasítják, hogyan kell cselekedni” – mondta Patrusev. Az orosz titkár megjegyzi, hogy Nuland nyári látogatása után Porosenko elnök azonnal egy alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentbe, amit Nuland részvétele mellett tekintettek át.

Patrusev szerint az Egyesült Államok igazi célja, hogy összeveszejtsék az Ukrajnában élő népeket, és több részre szakítsák az országot. „Washington célja megsemmisíteni az ukrán és az orosz nép egységét, és szétválasztani azokat a népeket, akik Ukrajnában élnek. Nacionalista hangulatot keltenek a tömbben élő orosz, román, magyar, lengyel és más nemzetiségek ellen, ami Ukrajna több részre szakadását eredményezi” – mondta újságíróknak.

- Hirdetés -

Patrusev kiemelte, hogy az ukrán kormány nem tervezi elismerni a Donyecki és Luganszki Népköztársaságot, folyamatosan megszegik a minszki egyezményeket és neonácikkal játszadoznak. Elmondása szerint Porosenko elnök egy TV-csatorna adásában bejelentette, hogy csak három forgatókönyv lehetséges. „Az első – Donbássz felszabadítása katonai úton, és a későbbiekben Moszkva elleni hadjárat. Második – beletörődni Donbássz elvesztésébe. Harmadik – a minszki egyezmények teljesítése. Szerintem nem kell arról beszélni, hogy mindhárom forgatókönyv lehetetlen” – mondta a titkár.

Forrás: Vesztyi

Akár ez is tetszhet