Összeomlott egy laktanya Szibériában

0

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Leomlott egy kaszárnya épületének egy része hétfőre virradó éjjel a nyugat-szibériai Omszk városában, a szerencsétlenségben 23 katona életét vesztette – közölte az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata. A négyemeletes épületben, amely egy kiképzőközpontban található, egy deszantos alakulat volt elszállásolva, s a szerencsétlenség idején a legtöbb katona aludt.

- Hirdetés -

A mentésben dolgozók a délelőtti órákig kiemelték a leszakadt épületrész romjai alól mind a 42 keresett katonát, de huszonhármat közülük holtan találtak. A Moszkvától több mint 2200 kilométerre keletre fekvő, közel 1,2 millió lakosú Omszkból tíz sérültet repülőgéppel az orosz fővárosba indítottak, hogy ott nyújtsanak nekik orvosi ellátást.

A tragédia lehetséges okáról egyelőre semmit sem közöltek. A hétfő reggeli hivatalos közlés szerint azonban az ügyben gondatlanság címén indítottak bűnügyi eljárást az orosz hadsereg középső katonai körzetének nyomozati szervei.

- Hirdetés -

Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi tárca szóvivője megerősítette, hogy két éve, 2013-ban felújított laktanyaépületről van szó, de hangsúlyozta, hogy nem ez okozhatta az épület egy részének leomlását.

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet