Írjon nekünk

Sport

Oroszországban lesz a következő focivébé – nézze meg a már kész és még épülő stadionokat

A megjelenés óta

-

Oroszországban rendezik a következő labdarúgó-világbajnokságot 2018-ban. Az esemény ideje alatt nem csak a sportolók és technikai személyzet, de a szurkolók is vízum nélkül utazhatnak be az országba – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki jelenleg Brazíliában tartózkodik, ahol részt vesz a döntő mérkőzésen. Az orosz szervezők több kedvezményt is biztosítanak a látogatóknak. Azok a szurkolók, akik érvényes belépőjeggyel rendelkeznek majd valamelyik mérkőzésre ingyen utazhatnak a rendező város tömegközlekedési eszközein, valamint a városok között közlekedő vonatokon is. 11 oroszországi város 12 stadionjában rendezik majd a mérkőzéseket.

A központi stadion, ahol a döntőt is rendezik a moszkvai Luzsnyiki, amelyet jelenleg átépítés alatt van:

Luzsnyiki Stadion (Moszkva) Felújítás alatt

Férőhely: 81 000


 

Otkrityije Aréna / Szpartak Stadion (Moszkva) Építés alatt. Átadás: 2014

Férőhely: 42 000


 

Zenit Aréna – (Szentpétervár) Építés alatt

Férőhely: 69 500


 

Baltika Aréna (Kalinyingrád) Még nem kezdődött meg a kivitelezés

Férőhely: 45 000


 

Kazany Aréna (Kazany) Elkészült

Férőhely: 44 918


 

Sztrelka Stadion Nyizsnyij Novgorod Még nem kezdődött meg a kivitelezés 

Férőhely 44 899


 

Szamara Stadion (Szamara) Még nem kezdődött meg a kivitelezés

Férőhely: 44 918


 

Központi Stadion (Volgográd) Még nem kezdődött meg a kivitelezés

Férőhely: 45 015


 

Szaranszk Stadion (Szaranszk) Még nem kezdődött meg a kivitelezés

Férőhely: 45 015


 

Levberdon Aréna (Rosztov) Még nem kezdődött meg a kivitelezés

Férőhely: 43 702


 

Fisht Olimpiai Stadion (Szocsi) Elkészült

Férőhely: 47 659


 

Központi Stadion (Jekatyerinburg) Még nem kezdődött meg a kivitelezés

Férőhely: 44 130

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Sport

Ilyen lesz az orosz jégkorong válogatott címre nélküli meze a téli olimpián

A megjelenés óta

-

Írta:

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) megerősítette, hogy az orosz jégkorong játékosok mezén az “Olympic Athlete from Russia” /OAR/ (Olimpiai Sportoló Oroszországból) felirat fog szerepeli a dél-koreai téli olimpián.

Az orosz válogatott a mez fehér és piros színű változatát fogják viselni az ötkarikás játékokon.

A NOB még december 5-én jelentette be, hogy az orosz sportolók csak semleges színekben versenyezhetnek a pjongcsangi téli olimpián és felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottság tagságát.

Az eltiltások hátterében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette “független vizsgálóbizottság” jelentése áll, mely az oroszok “államilag támogatott”, rendszerszintű doppingolását “tárta fel”.

Tovább olvasom

Sport

Hangolódj a 2018-as foci vb-re ezzel az orosz slágerrel (+videó)

A megjelenés óta

-

Írta:

Idén az egész futballvilág figyelme Oroszországra irányul. Hangolódjunk a világbajnokságra  Dj SMASH, Polina Gagarina és Jegor Krid – Komanda 2018 című dalával.

A házigazda Oroszország június 14-én a moszkvai Luzsnyiki Stadionban Szaúd-Arábiával találkozik a 2018-as labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén.

A 2018-as FIFA világbajnokságot 32 csapat részvételével június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Tovább olvasom

Sport

Hoppá! A Nemzetközi Szánkó Szövetség nem bünteti meg a kizárt orosz sportolókat

A megjelenés óta

-

Írta:

A Nemzetközi Szánkó Szövetség (FIL) fegyelmi bizottsága nem büntette meg Tatyjana Ivanovát és Albert Gyemcsenkót, akiket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) örökre kizárt az ötkarikás játékokról.

“A FIL fegyelmi testülete nincs meggyőződve arról, hogy a két orosz sportoló megsértette a doppingszabályzatot” – közölte az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames portál.

Ivanova és Gyemcsenko egyaránt ezüstérmes volt négy éve Szocsiban, de a medáloktól megfosztották őket, mivel mindkettőjüket vétkesnek találta a NOB. Az ötkarikás világszervezet fegyelmi testülete 46 versenyzővel szemben indított vizsgálatot, és csak három esetben hozott felmentő ítéletet.

Az ügy hátterében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette “független vizsgálóbizottság” jelentése áll, mely az oroszok államilag támogatott, rendszerszintű doppingolását tárta fel.

Az oroszok phjongcshangi részvételéről két és fél hete döntött a NOB: az Orosz Olimpiai Bizottságot (OKR) felfüggesztette, így az orosz sportolók indulását csak semlegesként, ötkarikás zászló alatt engedélyezte. Ennek nyomán azok a versenyzők, akik kvótát szereznek, nem sértették meg korábban a doppingszabályzatot, és részt vesznek a számukra előírt ellenőrzéseken, “Olimpiai Sportoló Oroszországból” (OAR) megjelöléssel szerepelhetnek a február 9-én rajtoló játékokon.

Tovább olvasom
Hirdetés

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

#ukrán oktatási törvény

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Kövess minket

Hirdetés Töltsd le az Orosz Hírek alkalmazást! Szerezd meg: Google Play

Népszerű