Oroszország láthatja el a világot GMO-mentes élelmiszerrel

0

Oroszország lehet az ökológiailag tiszta és jó minőségű bio élelmiszereinek legnagyobb szállítója a világon – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön.

- Hirdetés -

Az elnök elmondta, hogy figyelembe véve az ország termőföldjeit és vízkészletét, nem csak magukat képesek ellátni jó minőségű és ökológiailag tiszta élelmiszerekkel, hanem az egész világot. Az orosz államfő szeretné elérni, hogy Oroszország teljesen önellátó legyen az élelmiszerpiacon 2020-ra.

Putyin elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt az élelmiszerek csaknem felét külföldről importálták, és az importtól függtek. Most azonban Oroszország már exportőrnek számít. Tavaly az orosz mezőgazdasági termékek exportja elérte a 20 milliárd dollárt – mondta az elnök.

- Hirdetés -

Oroszország szeptemberben döntött úgy, hogy betiltja a genetikailag módosított (GMO) élelmiszereket. Az orosz elnök önellátása ösztönző terveit elősegíti a nyugati országok (köztük az EU összes tagállama) ellen bevezetett élelmiszer embargó is, amely válasz volt az érintett országok oroszellenes szankcióira. Azt követően, hogy Törökország lelőtte az orosz Szu-24-es vadászbombázót Szíriában, az orosz hatóságok megtiltották a török zöldségek, gyümölcsök és baromfi behozatalát.

 

Az orosz államfő népszerűsége folyamatosan emelkedést mutat jelenlegi elnöki ciklusa alatt. Többször történelmi csúcson…

Szerző: Orosz Hírek2015. december 4.

Akár ez is tetszhet