Oroszország éles hadgyakorlatot végez

0

Vlagyimir Putyin mint a védelmi erők legfőbb parancsnoka váratlan hadgyakorlatot rendelt el a központi seregtest légvédelme, a légideszant, a légierő és a légi szállítás hadosztályainak részvételével, akik reggel 9:30-kor kezdték meg a parancs végrehajtását.

- Hirdetés -

Az átfogó és nagyszabású hadgyakorlat kezdetét Szergej Sojgu védelmi miniszter jelentette be. „Reggel 9:30-kor a központi seregtest légideszant hadosztályai, a légi szállítás, és a légierő egy része teljes harckészültség állapotába lépett. Előreláthatólag szeptember 12-ig tart a gyakorlat, amelynek során széttelepítjük a légierő és a légi szállítás egységeit különböző bázisokra, ahonnan a technikát és az élőerőt más, ismeretlennek minősített objektumok elleni támadásra készítjük fel, egyúttal begyakoroljuk a különböző haderők közötti zavartalan együttműködést is” – jelentette ki a védelmi miniszter.

A gyakorlat során a polgári adminisztráció olyan szervezetei is bekapcsolódnak a harci feladatok végrehajtásába, mint az egészségügyi, mezőgazdasági és ipari minisztérium egységei, valamint az állami halgazdálkodás és az állami vésztartalékraktár szervezetei. Részt vesznek a katonai manőverek biztosításában a gyakorlat területén fekvő városok és falvak igazgatásai is.

- Hirdetés -

Oleg Szaljukov, a szárazföldi erők főparancsnoka a hadgyakorlat során két alcsoporton keresztül koordinálja a különféle haderőnemek zavartalan együttműködését. Az egyik a polgári szervezetek részvételét szervezi, ennek vezetője Nyikolaj Bogdanovszkij tábornok, míg a másik a hadsereg egységeinek mozgását szabályozza, ezt a vezérkar a saját hatáskörében végzi.

Szergej Sojgu az Oroszországban akkreditált katonai attasékat is tájékoztatta a hadgyakorlat kezdetéről.

Forrás: TASS

Akár ez is tetszhet