Oroszország hírei

Oroszország 80 tonna humanitárius segélyt szállított Szíriába

30

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

80 tonna humanitárius segélyszállítmánnyal a fedélzetén, megérkezett a polgárháború sújtotta Szíriába az orosz védelmi minisztérium két AN-124 Ruszlan teherszállító repülőgépe.

- Hirdetés -

Igor Konasenkov a minisztérium szóvivője elmondta, hogy a gépek élelmiszert, sátrakat, ágyakat, takarót, ivóvizet és a sátortáborok kialakításához szükséges felszereléseket szállított a konfliktus övezetbe. A védelmi minisztérium nem hozta nyilvánosságra, hogy az orosz gépek milyen útvonalon érkeztek meg Szíriába.

Oroszország folytatja

- Hirdetés -

Oroszország alternatív útvonalakon tovább folytatja a humanitárius segélyek szállítását a polgárháború sújtotta Szíriába – közölte a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma múlthéten, miután Bulgária bejelentette, hogy amerikai nyomásra lezárja légterét a segélyszállítmányok előtt.

Moszkva a szíriai polgárháború kezdete óta (2011) nyújt humanitárius, katonai és technikai segítséget Damaszkusznak. Oroszország az elmúlt években több mint 1100 tonna élelmiszert, gyógyszert és más létfontosságú használati cikket szállított Szíriába. 

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet