Orosz kollégájával találkozik Moszkvában Szijjártó Péter

0

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter jövő szerdán munkalátogatást tesz Moszkvában, ahol találkozik orosz kollégájával, Szergej Lavrovval – jelentette be az orosz külügyminisztérium. Alekszandr Lukasevics szóvivő csütörtöki tájékoztatóján közölte, hogy a miniszterek áttekintik a kétoldalú kapcsolatok jelenlegi helyzetét és azok kilátásait.

- Hirdetés -

A szóvivő utalt arra, hogy Szergej Lavrov és Szijjártó Péter tárgyalásain az elsődlegességet élvező gazdasági projektek, továbbá időszerű regionális és európai kérdések kerülnek napirendre. Lukasevics kijelentette, hogy az orosz-magyar kapcsolatok “a közös érdekek figyelembe vételével az egészséges pragmatizmus szilárd alapjain nyugszanak, azok dinamikusan fejlődnek, és jelentős fejlődési potenciállal rendelkeznek.”

A szóvivő hozzátette, hogy a kétoldalú együttműködés kulcsfontosságú irányait Vlagyimir Putyin orosz államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyeztette idén január 14-i moszkvai találkozójukon. A magyar kormányfő moszkvai látogatásán többek között a nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodás Magyarország és Oroszország között.

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet