Oroszország hírei

Öngyilkos merénylet Moszkvában: már több mint 30 halálos áldozat

14

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

MoszkvaRobbanás történt a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren, helyi idő szerint hétfőn délután fél öt körül. A detonáció a reptér nemzetközi érkezési termináljának fogadó csarnokában volt. A legfrissebb információk szerint 35 halálos áldozata van a merényletnek. A repülőtér szóvivője elmondta, hogy becslések szerint a sérültek száma 130-180 fő között mozog, akik közül 41 állapota súlyos-életveszélyes. A Rendkívüli Helyzetek minisztériuma közölte, hogy a repteret teljesen kiürítették és még az éjszaka folyamán megkezdik a halottak azonosítását.

- Hirdetés -

Az orosz hatóságok szerint észak-kaukázusi származású lehet a merénylő, később azt is elmondták, hogy nem volt tudomásuk arról, hogy terror támadás készülne a reptéren – értesült az Interfax. A reptéri eseményekről tájékoztatták Dmitrij Medvegyev államfőt és Vlagyimir Putyin miniszterelnököt is. A budapesti külügyminisztérium tájékoztatása szerint a moszkvai hatóságok egyelőre nem értesítették a magyar nagykövetséget, hogy lennének magyar áldozatok, illetve sebesültek a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren történt öngyilkos robbantásban. Az orosz hatóságok még nem közölték, hogy az áldozatok milyen nemzetiségűek. Moszkvában a rendőrség megerősített létszámmal ellenőrzi a metróállomásokat és az egyéb helyeket, ahol sok ember fordul meg.

A Domogyedovo Moszkva és Oroszország legnagyobb repülőtere.

- Hirdetés -

A robbanás útán készült felvétel: (csak erős idegzetűeknek)

Domogyedovón, valamint a rendkívüli helyzetek minisztériumában számos forróvonalat nyitottak, amelyen érdeklődni lehet a hozzátartozók iránt, s külön vonalakon pszichológusok állnak a rászorulók rendelkezésére. Számos pszichológus tartózkodik a repülőtéren.

A robbanás miatt a repülőtér rövid ideig nem fogadott nemzetközi járatokat, később azonban újra fogadott és indított gépeket. Az átirányított repülőgépek a két másik nagy moszkvai repülőtéren, Seremetyevón és Vnukovón szálltak le, mindkettőn megerősítették a biztonsági intézkedéseket.

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet