Novorosszia hirei (szeptember 9, 17:00-val bezarolag, osszefoglalo)

0

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

– A szeptember 9-re virrado ejszaka jelentosebb valtozasok a muveleti allapotokban nem tortentek. Egyes ukran kormanyalakulatok megsertettek a fegyvernyugvast.

– A donyecki csapasmero iranyban a kormanycsapatok folytatjak a egysegek feltolteset es ujabb alakulatokat dobnak a korzetekbe.

- Hirdetés -

Aktivizalodtak az ukran beszivargo egysegek AMvroszijevka, Vogyanoj es Szvetlodarszk tersegeben. A csoportok megjeleneset a helyi lakosok jelentettek. Vogyanoj kornyeken a kierkezo fegyevres jarorok tuzharcot vivtak egy ilyen egyseggel. Egy felkelo megsebesult. Az ukran felderitok elmenekultek a helyszinrol egy terepjaroval.

– A luganszki csapasmero iranyban szinten folyik a kormanycsapatok csoportositasanak feltoltese.

– Sztyepnoj alatt megadtak magukat es beallt a felkelok koze ket katona az 51. dandarbol. Vallomasuk bizonyitja, hogy folytatodik a kormanycsapatok feltoltese, illetve, hogy ujabb harckocsik es tuzersegi eszkozok erkeznek a regioba.

– Ujabb bizonyitekok erkeztek arrol, hogy a jobb-szektor fegyveresei alaaknazzak a Szcsasztyje alatt talalhato hoeromuvet.

– A felkelok ellenorzese ala kerult Lesznoje telepules.

– Mariupolban es kornyeken a helyzet valtozatlan.

– A kormanyerok kivonultak Krasznoarmejszkoje es Kulikovo telepulesekrol. A felkelok bevonultak az adott helysegekbe es kiertek a Kalmiusz folyo bal partjahoz.

– Fel oraval ezelott robbanas tortent Harcizszk telepulesen. Valoszinuleg loszerraktar-robbanas tortent.

– A kormanyerok tovabbra is lovik Donyecket. A felkelok nem valaszolnak aprovokaciora.

– Reggel sorozatvetokkel lottek Gorlovkat. Szemelyes serules szerencsere nem tortent.

– Ejszaka a harkovi megye partizanjai felrobbantottak a nagyfeszultsegu aramvezetek pillereit Osznova vasutallomasnal, hogy megnehezitsek a csapatok vasuton torteno atdobasat.

– Reggel aknavetokkel lottek Donyeck Putyilovszkaja erdo-ovet (valoszinuleg rejtett felkelo csoportokat remeltek arrafele). A terulet ures volt, de azert az aknaveto tuz egy oran keresztul tartott, kozel 200 becsapodassal. (Igy is lehet loszert pazarolni.)

– Zaporozsjeban tomegverekedes tort ki a Donbasszrol menekult civilek es helyi foci-huliganok kozott. A verekedesben kozel 70 ember vett reszt. A kierkezo rendorok megprobaltak kozbeavatkozni, de vegeredmenyben ok is kaptak a szembenallo felektol.

– A fogolycsere soran kiszabadult Jurij Jurcsenko, Franciaorszagban elo ukran kolto, irodalmar. Ilovajszk alatt fogtak el a nemzetigardistak, amikor gyogyszert es elelmiszert szallitott a varosba. 24 napon keresztul egy femladaban tartottak, es csupan azert engedtek ki, hogy ooszeverjek, illetve a felkelok tuzersegi csapasai alatt kizavartak a fedezekbol. A kinzasok soran eltortek a bal labbat es nehany bordajat. Vallomasa szerint azert erkezett Franciaorszagbol, hogy humanitarius segitseget nyujtson a raszoruloknak, de a fogsagot kovetoen fegyvert fog es beall a felkelok koze.

Keress pénzt

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet